Τη νίκη, που θα την κρατήσει στην πρώτη θέση του ομίλου θέλει η Εφές Αναντόλου κόντρα στην Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Μία αποστολή καθόλου εύκολη αφού πρόκειται για μία δυνατή έδρα, με ενθουσιώδες κοινό κι απέναντι σε μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα. Το κίνητρο όμως των φιλοξενουμένων είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της αδιάφορης βαθμολογικά λιθουανικής ομάδας, κι αυτό ίσως είναι κάτι, που παίξει το ρόλο του στο παιχνίδι.

“Απομένουν τρεις αγώνες για το Top-16 και το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί, καθώς γίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στις ομάδες για το ποια θα προκριθεί. Καμία ομάδα στον όμιλό μας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκρισή της, κάτι που αποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν δύσκολο όμιλο με δυνατές ομάδες.

Θα αγωνιστούμε κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία, μία ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τρεις φορές τη φετινή χρονιά. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας κι αγωνιστούμε με πειθαρχία, θα κερδίσουμε. Είμαστε επικεντρωμένοι μόνο στη νίκη” δήλωσε ο προπονητής της τούρκικης ομάδας, Οκτάι Μαχμούτι.

“Καταρχήν, η Ζαλγκίρις είναι μία πολύ επικίνδυνη και γνωστή ομάδα. Έχουμε αγωνιστεί μέχρι τώρα τρεις φορές απέναντί τους φέτος. Επομένως, ξέρουμε ότι παίζουν εξαιρετική άμυνα, από τις καλύτερες της Ευρωλίγκας. Έχουν ένα ρόστερ με εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι αξίζουν πολύ σεβασμό. Γι αυτό κι έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για μας. Κατά έναν τρόπο για να πάρουμε την πρώτη θέση. Χρειαζόμαστε τη νίκη και θέλουμε τη νίκη. Επίσης, αισθανόμαστε τη βοήθεια του κόσμου μας στις καρδιές μας” συμπλήρωσε ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς.