Με αυτοπεποίθηση κι ανεβασμένο ηθικό ήρθαν οι άνθρωποι της Εφές στην Αθήνα, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στον Ολυμπιακό. Η τούρκικη ομάδα, και γενικότερα το τούρκικο μπάσκετ, έχει την ευκαιρία μετά από πάρα πολλά χρόνια να βρεθεί σε ένα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να αποκλείσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης στην έδρα τους.

“Για το πέμπτο παιχνίδι των πλέι οφ εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι πολύ ανταγωνιστικά. Πιστεύω ότι η Εφές Αναντόλου έχει τη δύναμη να κερδίσει μέσα στην Αθήνα στο τελευταίο παιχνίδι. Μας περιμένει ένα σκληρό παιχνίδι στην Ελλάδα. Οι δυο ομάδες γνωρίζουν τα θετικά και τα αρνητικά τους πολύ καλά κι αυτό τα μετατρέπει όλα σε μία παρτίδα σκάκι. Η ομάδα που θα παλέψει μέσα στο παρκέ και θα κοντρολάρει τα νεύρα της, θα πάρει το εισιτήριο για το Λονδίνο. Γι αυτό, εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παλέψουμε στο παρκέ για 40 λεπτά” δήλωσε ο Οκτάι Μαχμούτι.

“Η σειρά είναι 2-2 κι αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ μας. Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Από την δική μου οπτική, η ομάδα που θα το θέλει περισσότερο και θα παλέψει μέσα στο γήπεδο, θα είναι αυτή που θα προκριθεί στο Φάιναλ Φορ. Το ηθικό μας ανέβηκε μετά τα δύο νικηφόρα παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα βάλουμε τα δυνατά μας και στο τελευταίο παιχνίδι ώστε να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ” πρόσθεσε ο Κερέμ Γκονλούμ.