Τόσο ο Μαχμούτι σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όσο κι ο Γκονλούμ, ανέφεραν πως απέτυχαν στον κυριότερο στόχο τους, που ήταν να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Αμφότεροι τόνισαν πως για την Εφές Αναντόλου, είναι απαραίτητη πλέον μία νίκη στην Αθήνα, ώστε να έχει το πάνω χέρι στις δύο αναμετρήσεις, που θα γίνουν στην έδρα της.

“Αφήσαμε τις δύο προηγούμενες σειρές πίσω μας και τώρα είμαστε στα πλέι οφ. Ο στόχος μας ήταν να τερματίσουμε σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πλέον, αντίπαλός μας στα προημιτελικά είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος υπερασπίζεται τον τίτλο του. Είναι πολύ δυνατή ομάδα κι αξίζει τον σεβασμό μας. Είναι η τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης και κράτησαν τους περισσότερους παίκτες στο ρόστερ τους. Πηγαίνουμε προς τον στόχο μας, που είναι το Φάιναλ Φορ, από την αρχή της χρονιάς. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, γιατί υπάρχει μία πολύ έμπειρη ομάδα απέναντί μας.

Μπορούσες να καλύψεις μία ήττα στις προηγούμενες φάσεις, αλλά τώρα δεν μπορείς. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη. Επίσης, θέλουμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας με το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε τουλάχιστον μία νίκη στην Αθήνα. Με μία νίκη εκτός, θα έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ μαζί με τους οπαδούς μας” δήλωσε ο Οκτάι Μαχμούτι.

“Είμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν από το Φάιναλ Φορ. Χάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι του Τοp-16 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα πέσαμε πάνω στον Ολυμπιακό. Ο στόχος μας ήταν στα προημιτελικά να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Ολυμπιακός είναι ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης αλλά πιστεύω ότι είμαστε τόσο καλοί όσο κι αυτοί.

Τώρα πρέπει να βάλουμε τη μαχητικότητά μας και την επιθυμία μας για νίκη στο παρκέ και να πάρουμε τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα, ώστε να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας και να πάμε στο Φάιναλ Φορ” συμπλήρωσε ο Γκονλούμ.