Δεν του έφτανε του Ολυμπιακού, που έπαιζε με μισή ομάδα απέναντι στην Villeurbanne, ήρθε και ο τραυματισμός του Nikola Milutinov για να δέσει το γλυκό.

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού είχε το… ραντεβού με την ατυχία 3’.40΄΄ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο παίκτης του Ολυμπιακού προσπάθησε να πάρει ένα ριμπάουντ. Προσγειώθηκε όμως, άτσαλα με το δεξί του πόδι στο παρκέ. Ο αστράγαλος του γύρισε άσχημα. Ο ερυθρόλευκος σέντερ έδειξε να πονάει πάρα πολύ και έτσι αποχώρησε από το ματς υπόβασταζόμενος και πηγε στα αποδυτήρια και προφανώς απο εκεί θα πήγε κατευθείαν για εξετάσεις για να φανεί πόσο σοβαρός ειναι ο τραυματισμός του.

Το τρομέρο είναι πάντως, ότι σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το πρόβλημα με τον Σέρβο σέντερ.

Είχε γυρίσει ήδη το ματς. Η αποχώρηση του Σέρβου δεν τον επηρρέασε. Συνέχισε να πηγαίνει με το γκάζι πατημένο ως το πάτωμα και πήρε αέρα 12 πόντων (43-31 στο 18΄.36΄΄) με ηγέτη φυσικά τον εκπληκτικό Νικολαΐδη (6π., 4/4βολ., 1/1διπ., 3ριμπ., 4κλεψ., αλλά και 4 λάθη σε 10΄.18΄΄). Τελικά το ημίχρονο έληξε 43-33.

Ο Ολυμπιακός έμεινε έτσι 7 «κανονικούς» παίκτες στον πάγκο τους Baldwin, Κόνιαρη, Παπανικολάου, Vezenkov, Πρίντεζη, Ellis, συν τον νεαρό Νικολαΐδη, που βέβαια έβγαζε μάτια στο ματς. Την αποστολή συμπλήρωναν ο Pokusevski (δεν ήταν έτοιμος 100% μετά από έναν τραυματισμό, που τον είχε κρατήσει για καιρό εκτός δράσης, αλλά έπαιξε για να δώσει ανάσες) και ο Rochestie (έχει θλάση και θέλει μια εβδομάδα ακόμα για να γυρίσει, αλλά μπήκε στην αποστολή για να συμπληρωθεί 10άδα).