Μετά απο ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Μιλάνο, που σχεδόν σε ολόκληρη την αναμέτρηση Αρμάνι και Άλμπα πήγαιναν στο σκορ “χέρι χέρι”, οι Γερμανοί πήραν πολύ μεγάλη νίκη με 96-102, μετά από ένα τρομερό ξέσπασμα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Ο Μάρκους Έριξον ήταν σε τρομερή κατάσταση για τους φιλοξενούμενους και με 22 πόντους και 1 ασίστ να συμβάλει καθοριστικά στην νίκη της ομάδας του, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Πέιτον Σίβα με 12 πόντους και 7 ασίστ με άξιο συμπαραστάτη τον Λουκ Σίκμα με 12 πόντους και 4 ασίστ.

Για την γηπεδούχο Αρμάνι,τρομερό παιχνίδι έκανε ο Μίτσοφ που σημείωσε 20 πόντους και έδωσε 5 ασίστ, ενώ πολύ κοντά στο “double double” έφτασε ο Σέρχι Ροντρίγκεθ, ο οποίος σκόραρε 13 πόντους και έδωσε 9 ασίστ, με τους περισσότερους από τους πόντους να τους σημειώνει στην τελευταία περίοδο του αγώνα.

Ο αγώνας: 

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες που σκόραραν αμφότερες, με το σκορ μετά από τα πρώτα 3 λεπτά να είναι 10-5 υπέρ των γηπεδούχων με κύριους εκφραστές για τους Ιταλούς τον Μίτσοφ και για την Άλμπα τον Ενκοκό και τον Έριξον. Το σκηνικό συνεχίστηκε και για το υπόλοιπο του πρώτου δεκαλέπτου με τους Γερμανούς να παίρνουν κεφάλι 5 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με 13-14 μετά από τρίποντο του Σίβα και από κει και πέρα τις δυο ομάδες να πηγαίνουν “χέρι-χέρι” με το σκορ να φτάνει στο 20-20 δυο λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο με ένα μικρό ξέσπασμα, η Άλμπα πήρε κεφάλι στο σκορ με 5 πόντους  20-25, και 22-27, με την Αρμάνι να μειώνει το σκορ σε 25-27, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Σκόλα και Μίτσοφ “κουβάλησαν” τους γηπεδούχους με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Σίβα και Μίτσοφ έκαναν τρομερό πρώτο δεκάλεπτο με 7 πόντους αμφότεροι. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυνατά και με δυο συνεχόμενα τρίποντα των Σάικς και Μίτσοφ πήραν προβάδισμα 4 πόντων (31-27) μετά από δυο λεπτά παιχνιδιού. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν η μια μετά την άλλη ,όμως 5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η Άλμπα πήρε ξανά προβάδισμα 7 πόντων (33-40)  με μεγάλα καλάθια από Σίκμα και Έριξον. Η Αρμάνι ανέβασε την απόδοσή της,  και με ένα μεγάλο τρίποντο του Ρόλλ μείωσε τη διαφορά στους 3 πόντους (40-43) με 3 λεπτά να απομένουν, ενώ 28 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου το παιχνίδι ήρθε ξανά στην ισοπαλία με ένα δίποντο του Νέντοβιτς, ο οποίος έκανε το σκορ 45-45, που ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου. 

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι μετατράπηκε σε πραγματικό “θρίλερ” με το σκορ να αλλάζει χέρια σε κάθε φάση. Μετά από 2 λεπτά παιχνιδιού ο Έριξον με τρίποντο έδωσε 3 πόντους διαφορά στην ομάδα του ( 47-50), με την Αρμάνι να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα με 52-51 μετά από ένα μεγάλο σουτ τριών πόντων. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και 5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν και πάλι ισόπαλο με 58-58, με την Αρμάνι να ανακτά και πάλι το προβάδισμα με 60-58 αρχικά, μετά από δυο βολές του Σέρχι Ροντρίγκεθ και 62-60 μετά από δίποντο του Κρόφορντ,  με 4 λεπτά να απομένουν για την λήξη της περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και με ένα μικρο σερ’ι 4-2 προηγήθηκαν με 66-62,ενώ 2 λεπτά πριν το τέλος η Άλμπα πήρε ξανά το προβάδισμα με 4 συνεχόμενους πόντους του Γιόχαν Τίεμαν (66-69). Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν “τρελός”, οι ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν, σχεδόν, σε κάθε επίθεση με το τέλος της τρίτης περιόδου να βρίσκει την Άλμπα με ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (73-75) 

Στην τελευταία περίοδο η Άλμπα μπήκε πιο δυνατά και με ένα μικρό σερί 4-0 πήρε προβάδισμα με 73-79, μετά από καλάθια που σημείωσαν οι Ενκοκό και Έριξον. Ο Γκουντάιτις με σουτ δύο πόντων μείωσε το σκορ σε 75-79 και σε εκείνο το σημείο ήρθε το απόλυτο “μπλακ άουτ” για τους γηπεδούχους. Η Άλμπα ανέβασε ξαφνικά ρυθμό, και με ένα τρομερό ξέσπασμα, έβαλε 9 συνεχόμενους πόντους, φτάνοντας την διαφορά στους 11 πόντους (77-88) με 7 λεπτά να απομένουν πριν την λήξη του αγώνα, με τον Έριξον κατά κύριο λόγο και τον Κάβαναγκ να “βομβαρδίζουν” το καλάθι των Ιταλών. Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το σημείο ήταν τρομερά άστοχοι στα σουτ που επιχείρησαν, με την Άλμπα να κρατάει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και το σκορ να είναι 80-90, 5 λεπτά πριν το τέλος. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ σε εκείνο το σημείο βγήκε μπροστά για την ομάδα του και με πέντε συνεχόμενους πόντους, ένα δίποντο και ένα τρίποντο μείωσε την διαφορά και έκανε το σκορ 85-90,αρχικά και 87-92 στην συνέχεια, με δυο εύστοχες βολές 2 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης. Την ώρα που άρχισε και η Άλμπα να χάνει σουτ, ο Ροντρίγκεθ σκόραρε άλλες δυο βολές, με το σκορ να γίνεται 89-93.ο Ισπανός σούπερ σταρ είχε βάλει 9 συνεχόμενους πόντους σε εκείνο το σημείο, κάνοντας την τελευταία προσπάθεια να ανατρέψει το σκορ με τους συμπαίκτες του. Ο Μίτσοφ με άλλες δυο βολές μείωσε ακόμα περισσότερο την διαφορά (91-93) όμως οι Γερμανοί “συνήλθαν¨ και με ένα σερί 5-0 πήρε σημαντικό προβάδισμα, 1 λεπτό πριν την λήξη του αγώνα, μετά από πολύ μεγάλο σουτ τριών πόντων του Χέρμανσον. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μίτσοφ με ένα δικό του σουτ τριών πόντων έκανε το σκορ 94-98, ο Τίεμαν με δύο εύστοχες βολές έβαλε την “κατοστάρα” για τους φιλοξενούμενους και στην αμέσως επόμενη φάση, ξανά ο Μίτσοφ έκανε το σκορ 96-100 με εύστοχη προσπάθεια δυο πόντων. Ο Σίκμα με άλλες δυο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σε 96-102 υπέρ της Άλμπα, μετά από ένα πραγματικό θρίλερ. 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ