Τον σεβασμό του και την αναγνώριση τους προς τις ομάδες της Βιτόρια όλα αυτά τα χρόνια, εξέφρασε ο Έτορε Μεσίνα, σε δηλώσεις του για την αυριανή αναμέτρηση με την Κάχα Λαμποράλ στην Μόσχα. Θεωρεί λάθος να πιστεύουν, πως ήδη έχουν προκριθεί στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου και ζήτησε από τους παίκτες του, να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, για να επιτύχουν το στόχο τους.

Ιστορικά, πάντα οι ομάδες από την Βιτόρια ήταν εξαιρετικές. Έχουν παράδοση και φιλοσοφία που πρέπει προφανώς να σεβαστούμε. Δεν είναι νεοφερμένοι σε αυτό το επίπεδο. Η Κάχα Λαμποράλ, έχει αληθινούς παίκτες ηγέτες όπως ο Νοτσιόνι, αλλά και παίκτες με… “ήρεμη δύναμη”, όπως ο Σαν Εμετέριο και ο Κουκ. Έχουν αρκετούς παίκτες-κλειδιά όπως ο Λάμπε ή ο νεαρός Νεμάνια Μπιέλιτσα, που είναι από τους πιο ταλαντούχους στην Ευρώπη, στην θέση πάουερ φόργουορντ. Έχουν πολύ καλή ομάδα, με ψηλά κορμιά και ταλέντο. Άξιζαν που έκαναν μεγάλες νίκες στο Top 16, ειδικά το πιο σημαντικό απέναντι στην Χίμκι, σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Πολλοί άνθρωποι λένε πως είμαστε η ΤΣΣΚΑ, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και βρισκόμαστε ήδη στο Φάιναλ Φορ. Είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Είναι σημαντικό να δουλέψουμε παιχνίδι με παιχνίδι, προσπαθώντας για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντα αυτό έκανα στην ζωή μου. Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο παιχνίδι και μετά βλέπουμε”, ανέφερε ο Έτορε Μεσίνα.

“Παλέψαμε σκληρά στο τέλος του Top 16, για να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας, έτσι η επόμενη αποστολή μας είναι να το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Τα επόμενα δύο παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικά και θα δώσουμε το 100% για να πάμε στη Βιτόρια με προβάδισμα στην σειρά. Η Κάχα Λαμποράλ, είναι μία καλή ομάδα με εμπειρία, έχουν μεγάλο ροτέισον και παίκτες κλειδιά που παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι τους, που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα”, προόσθεσε ο Ζόραν Έρτσεκ.