Επιστροφή στις νίκες για την Χίμκι που δυσκολεύτηκε μόλις για ένα δεκάλεπτο κόντρα στη Ζενίτ και επιβάλλοντας το ρυθμό της κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 87-73, μετατρέποντας το άτυπο ρωσικό ντέρμπι, σε έναν υγιεινό, όπως απεδείχθη, περίπατο. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις έφτασε στο 5-2, την ώρα που η Ζενίτ αγνοεί τη νίκη εντός έδρας και έμεινε στο 2-5. 

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντέβιν Μπούκερ, με τον Αμερικανό “ψηλό” να τελειώνει τον αγώνα με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο ηγέτης, Αλεξέι Σβεντ, είχε 19 πόντους με 5 ασίστ. Καλή παρουσία και από τον Άντονι Γκιλ με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ για τους ηττημένους, ο Χόλινς ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή την ομάδα του για ένα διάστημα, πετυχαίνοντας 25 πόντους με 5/14 τρίποντα.

Ο Αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ και τον Χόλινς να είναι αυτός που έδωσε ώθηση στη Ζενίτ, μιας και με τρία σερί τρίποντα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Γιόβιτς δεν πατούσε καλά, με αποτέλεσμα ο Κουρτινάιτις να τον αποσύρει και τη Χίμκι να βρίσκει απαντήσεις. Το αρχικό 23-17 μετετράπη σε 26-28 χάρη σε ένα σερί 3-11, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 28-28. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε απόσταση βολής στα πρώτα λεπτά της β’ περιόδου, όμως το σερί 2-13 έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο σκορ, με το ημίχρονο να κλείνει στο 43-52.

Η έναρξη του β’ ημιχρόνου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και τον Χόλινς να μειώνει για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα στους 4 (53-57). Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν από τα 6,75, με τους Γκιλ, Τίμα και Μπέρτανς να ευστοχούν σε μακρινά σουτ και να διαμορφώνουν το 60-68. Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε τη Χίμκι να επαναφέρει στο τέλος τη διαφορά άνω των 10 πόντων και να φτάνει σε μία εύκολη σχετικά επικράτηση. 

Τα δεκάλεπτα: 28-28, 43-52, 60-68, 73-87

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!