Με όπλο μια άμυνα που δεν άφησε τον Ερυθρό Αστέρα να πάρει ανάσα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέρασε ένα πολύ εύκολο βράδυ στο ΣΕΦ και με το  73-65 που είναι… τιμητικό για τους Σέρβους, πανηγύρισε την 9η νίκη του σε 13 αγώνες της Ευρωλίγκας, συμπληρώνοντας τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετά το “στραβοπάτημα” με τη Μακάμπι και εδραιώνοντας την παρουσία του στο γκρουπ των ομάδων που ακολουθούν την ΤΣΣΚΑ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

O Ολυμπιακός άρχισε το ματς με Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Αγραβάνη και Μιλουτίνοφ για τη… μάχη των δειμνόσσαυρων με τον Κούζμιτς. Ο Παπανικολάου ανέλαβε τον Γιόβιτς που ήταν το κομβικό σημείο του αμυντικού του προσανατολισμού, και ο Αγραβάνης έδειχνε να προορίζεται για κρυφό χαρτί στην επίθεση όταν υπήρχε… πολυκοσμία πάνω στον Σπανούλη.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 7-4 στο 3’ με ένα τρίποντο του Τζένκινς, ο Σφαιρόπουλος φώναζε για να αρχίζει η πίεση από ψηλά και κάπως έτσι ο ρυθμός άρχισε να περνάει στον Ολυμπιακό. Αγραβάνης και Παπανικολάου έδιναν την απαραίτητη ένταση στην άμυνα, έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι, στο 8’ ο Ολυμπιακός ήταν στο +4 με το σκορ στο 17-13 και μοναδικό τρωτό κάποιε ολιγωρίες σε ριμπάουντ που έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στον αντίπαλο. Ο Σφαιρόπουλος άλλαξε όλη την πεντάδα πλην Μάντζαρη που βγήκε λίγο αργότερα, αφου οι ανάσες ειδικά αυτή την εβδομάδα είναι πιο απαραίτητες, ο Γκριν μπήκε «ζεστός» στο ματς και με δικό του τρίποντο ήρρθε το +6, 22-16 με το δεκάλεπτο να τελειώνει 22-18 και τον Ολυμπιακό να πατάει καλύτερα στα πόδια του.

Η πεντάδα με Αθηναίου, Γκριν, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Γιανγκ είχε… απόθεμα ενέργειεας και διάθεσης στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου και έφερε το +9 στο 11′, με το σκορ στο 27-18 και λίγο αργότερα την πρώτη διψήφια, στο 30-20 με την περιφέρεια να “βομβαρδίζει” και τον Λοτζέσκι να… συνεχίζει την εμφάνιση της Θεσσαλονίκης. Το 33-22 στο 13′ ήρθε από το τρίτο (σε ισάριθμες προσπάθειες) του Λοτζέσκι και ο Ράντονιτς κάλεσε τάιμα άουτ βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει τελείως από τον έλεγχο της ομάδας του.

Μια εμφανής… ύφεση έντασης έφερε στο 17′ τον Αστέρα σε μονοψήφια διαφορά 38-30 και τους Παπανικολάου, Αγραβάνη και πάλι στο παρκέ για να ανέβουν λίγο οι σφυγμοί. Το ημίχρονο έληξε με 45-34 για τον Ολυμπιακό που μέσα από την αμυντική του συνέπεια είχε βγάλει από τα νερά του τον αντίπαλο και έβρισκε ο ίδιος καλές επιθέσεις, συνολικά δηλαδή είχε επιβάλλει τον ρυθμό του και δεν έδειχνε να ζορίζεται ιδιαίτερα.

Το 5-0 που σήμανε το 50-34 μέχρι το 22′ ήταν ενδιεκτικό των προθέσεων του Ολυμπιακού. Να “κρύψει” το καλάθι του, να πιέσει “χαλώντας” τις επιθέσεις του Αστέρα και να κάνει ο ίδιος τις καλύτερες δυνατές επιλογές με… άνεση χρόνου απένανι σε ανοργάνωτη άμυνα. Στο 25′ η διαφορά είχε φτάσει στο +17, 55-38, με το σπάνιο φαινόμενο που ήθελε τον Μιλουτίνοφ να είναι ο πρώτος σκόρερ. Σπάνιο, αλλά όχι ανεξήγητο αφού απέναντι στον Κούζμιτς είχε… όλες τις ανέσεις. Η αλήθεια είναι ότι και ο Κούζμιτς είχε… κάποιες ανέσεις στα επιθετικά ριμπάουντ, μέσω των οποίων ήταν και αυτός ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο 56-43 του 28ου λεπτού.

 Το… απελπιστικά φτωχό από πλευράς παραγωγικότητας δεκάλεπτο έληξε με 56-43 που μεταφράζεται σε επί μέρους 11-9, αλλά το δια ταύτα για τον Ολυμπιακό ήταν ότι είχε ανοίξει τη διαφορά άλλους δύο πόντους και ρεαλιστικά είχε εξασφαλίσει την νίκη. 

Αυτό μάλλον το είχαν αποδεχτεί και οι Σέρβοι που, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά όσο η άμυνα του Ολυμπιακού παρέμενε σε εγρήγορση, ενώ και τα επιθετικά κέφια του Γκριν έφεραν στο 35′ το σκορ στο 65-50. Οι μηχανές κατέβηκαν στο ρελαντί, μάλλον ανθρώπινο αν σκεφτούμε ότι σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός πετάει για τη Γερμανία όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει τη Μπάμπεργκ, ο Σφαιρόπουλος επίσης… ανθρώπινα δυσφόρησε και κάλεσε τάιμα άουτ βλε΄ποντας στο 37’30” να πέφτει στους 7 πόντους, 69-62, αλλά δεν υπήρξε και μεγαλύτερ απειλή για τον Ολυμπιακό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.