Η Ούνιξ Καζάν, χάρη στην παρακαταθήκη του +14 που είχε από το πρώτο ημίχρονο (46-32), άντεξε στην αντεπίθεση της Ζιελόνα Γκόρα στο δεύτερο εικοσάλεπτο και κατάφερε «δια πυρός και σιδήρου» να πετύχει την νίκη που την οδηγεί στον αυριανό ημιτελικό των προκριματικών της Ευρωλίγκα.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να έκαναν «επίδειξη δύναμης» στο πρώτο μέρος, όμως ξέχασαν πως είχαν να κάνουν με μία ομάδα που ξεχώρισε την περασμένη σεζόν στους ομίλους της διοργάνωσης για τη μαχητικότητά της σε κάθε δευτερόλεπτο όλων των αναμετρήσεών της. Έτσι, «επαναπαύθηκαν» στη διψήφια διαφορά που είχαν και οι Πολωνοί βρήκαν την ευκαιρία να επανέλθουν δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Είχαν ισοφαρίσει κιόλας στο τρίτο δεκάλεπτο (52-52), κι εκεί φάνηκε η προσωπικότητα των Ρώσων.

Με ηγέτη τον Λάνγκφορντ, και άξιους συμπαραστάτες τους Σανικίτζε, Τζέρελς και Καϊμακόγλου, η Ούνιξ κρατούσε πάντα μία απόσταση 6-8 πόντων από την αντίπαλό της, ώσπου ανέλαβε δράση ο τρομερός Μπαρτ (30 πόντοι με 7/10 δίποντα και 3/7 τρίποντα). Ο Αμερικανός ανέλαβε για λογαριασμό της Ζιελόνα να την οδηγήσει στη μεγάλη ανατροπή, όμως αυτή δεν ολοκληρώθηκε. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στον πόντο προς το τέλος, όμως η ψυχραιμία των παικτών της Ούνιξ στις βολές ήταν αυτή που «σφράγισε» την τελική της επικράτηση.

Η έλλειψη διάρκειας στο παιχνίδι της είναι λογική μεν για την περίοδο αυτήν της σεζόν, κραυγαλέα δε σε σχέση με των υπόλοιπων ομάδων που έφτασαν στους «4». Απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ (αύριο Πέμπτη, 21:45) καλείται να έχει βελτιώσει κυρίως το συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς μπορεί να της στοιχίσει.

Ούνιξ Καζάν (Πεδουλάκης): Ουάιτ 3 (1), Λάνγκφορντ 22 (3), Ζήσης 5 (1), Μπίκοφ 2, Πάνιν, Σανικίτζε 13, Γκουμπάνοφ, Σοκόλοφ 5, Καϊμακόγλου 12 (2), Φίσερ 6, Τζέρελς 22 (4)

Ζιελόνα Γκόρα (Άνταμεκ): Πέλκα, Σελ, Ζίβερτ, Τράουτμαν 4, Μπαρτ 30 (4), Τσάνας, Χόσλι 7, Κούτσαρεκ, Τζόνσον 16, Χριτσάνιουκ 13, Ζαμοϊσκι 3 (1), Κόζαρεκ 13 (3)