Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Για τη Real Madrid ξεχώρισε μάλιστα ο Walter Tavares που σημείωσε 15 πόντους και έκανε “πάρτι” στη ρακέτα του Παναθηναϊκού. Ο ψηλός των Ισπανών μάζεψε επίσης 10 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Facundo Campazzo με 14 πόντους και 10 ασίστ.

Για τους “πράσινους” που δεν παρουσίασαν θετικό πρόσωπο σήμερα, ξεχώρισε η εμφάνιση του Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σημείωσε 13 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα και μοίρασε 6 ασίστ. Από κοντά και οι Deshaun Thomas και Ιωάννης Παπαπέτρου με 11 πόντους έκαστος. 

Ο Αγώνας

Από το πρώτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι φάνηκε πως θα άνηκε στη Real Madrid. Oι Μαδριλένοι με εξαιρετική επιθετική λειτουργία και με πολύ καλούς αυτοματισμούς κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα. Οι “πράσινοι” έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν στην αρχή και όντας ακόμα αδρανείς βρέθηκαν να χάνουν στη λήξη της πρώτης περιόδου με 27-16.

Στη δεύτερη περίοδο,η κατάσταση βελτιώθηκε για το “τριφύλλι”. Οι παίκτες του Rick Pitino προσπάθησαν να “σφίξουν” την άμυνά τους και με καλύτερες επιλογές στην επίθεση μείωσαν αισθητά τη διαφορά. Με επιμέρους σκορ 3-10 κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά στους 5 πόντους (43-38). Η κατάσταση δεν άλλαξε και μετά το εύστοχο τρίποντο του Jaycee Carroll, o Ιωάννης Παπαπέτρου ανταπέδωσε το σουτ αυτό μειώνοντας το σκορ στους 7 πόντους διαφορά (48-41) για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με καλή εικόνα του Παναθηναϊκού. Παρά την καλή αρχή ξανά της Real Madrid, ένα μικρό σερί των “πρασίνων” 0-6 έφεραν τη διαφορά ξανά στους 4 πόντους (56-52). Η Real ωστόσο συνέχισε να κυριαρχεί κυρίως με τον Walter Tavares κάτω από τη ρακέτα και έτσι ο Παναθηναϊκός βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ και να “κυνηγάει” τους γηπεδούχους. Το “τριφύλλι” έβρισκε λύσεις αποκλειστικά από τη δημιουργία του Νικ Καλάθη και αυτό θα αποτελούσε στη συνέχεια πρόβλημα για την ομάδα του Rick Pitino.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μονόλογο. Η Real Madrid πάτησε το πόδι στο “γκάζι” και διεύρυνε τη διαφορά υπέρ της, Με ένα επιμέρους σκορ 12-6 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, οι Μαδριλένοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και το μόνο που έμενε ήταν να υπερασπιστούν το προβάθισμά τους. Και αυτό έκαναν. Οι παίκτες του Pablo Laso με εξαιρετική άμυνα άφησαν στην τελευταία περίοδο τον Παναθηναϊκό μόλις στους 13 πόντους συνολικά και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη με 96-78.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 48-41, 73-65, 96-78

Real Madrid (Pablo Laso): Fernandez 11 (3), Campazzo 14 (4), Laprovittola 8, Reyes 4, Deck 13, Garuba 4,Nakic , Carroll 12 (2), Tavares 15,Mickey , Thompikns 11 (1), Mejri2.

Παναθηναϊκός (Rick Pitino): Thomas 11 (1), Rice 7 (2), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 11 (1), Βουγιούκας 7, Johnson 3, Fredette 11 (1), Καλάθης 13 (3), Μήτογλου, Bentil 2

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ