Συνέχεια στις τελευταίες καλές εμφανίσεις του θέλει να δώσει αύριο (28/2) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία του ομίλου Μπεσίκτας. Μπορεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι το φαβορί απέναντι σε μία ομάδα, που δεν έχει νίκη ακόμα, το τελευταίο όμως που θα ήθελε να δει ο προπονητης των “ερυθρολεύκων” είναι τους παίκτες του να μπαίνουν χαλαροί στον αγώνα.

Άλλωστε περιθώρια για στραβοπάτημα δεν υπάρχουν για την ελληνική ομάδα στο κυνήγι που κάνουν για την δεύτερη θέση. Αυτή την στιγμή βρίσκονται στο 5-3, μόλις μία νίκη πίσω από την Σιένα που είναι δεύτερη. Κανονικά στην αποστολή βρίσκεται το νέο απόκτημα των ερυθρολεύκων, Ντορόν Πέρκινς, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αυριανής ημέρα, τρεις αγώνες διεξάγωνται στην Ισπανία, με τις Μπαρτσελόνα, Κάχα Λαμποράλ και Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζουν αντίστοιχα τις Χίμκι, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπάμπεργκ. Ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι στην Ιταλία, με την Σιένα να υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει πλέον νέο προπονητή στον πάγκο της κι αρκετούς γνώριμους των Ιταλών στο ρόστερ της.

Κάχα Λαμποράλ (4-4) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (3-5) (21:30)

Πολύ μεγάλο παιχνίδι στην Ισπανία με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την τέταρτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Top-16 της ευρωλίγκας. Άσχημο το κλίμα στους γηπεδούχους μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και το πρόστιμο που επέβαλε στην ομάδα ο Ζαν Τάμπακ. Οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν για την ποινή του προπονητή τους και τελικά αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Καμπέθας (πλέι μέικερ), ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τον σύλλογο. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα τα παίξουν όλα για όλα καθώς αφενός μεν έχουν ηττηθεί εντός έδρας από την Κάχα Λαμποράλ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι αφετέρου δε, ήδη μετράνε αρκετές ήττες στον όμιλο. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, με νίκη πάνω από έναν πόντο υπερέχει στην ισοβαθμία των Ισπανών, τους προσπερνάει και συνεχίζει το κυνήγι της Χίμκι, η οποία έχει δύο νίκες παραπάνω αυτή την στιγμή.

Μπαρτσελόνα (7-1) – Χίμκι (5-3) (21:45)

Υπάρχει μεγάλο φαβορί στον αγώνα και δεν είναι άλλο από την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας συνεχόμενα καλά αποτελέσματα σε Ισπανία κι ευρωλίγκα. Πολύ δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους καθώς ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω ενώ η Σιένα δεν δείχνει ικανή να την χτυπήσει. Από την άλλη η Χίμκι είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα αλλά γνωρίζει ότι το έργο της στην Βαρκελώνη θα είναι πολύ δύσκολο. Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη κι οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους παίζοντας χωρίς άγχος σε μία έδρα, που δεν ήταν στις προτεραιότητές της να κερδίσει.

Ρεάλ Μαδρίτης (7-1) – Μπάμπεργκ (0-8) (21:45)

Εύκολο απόγευμα αναμένεται για τον Ρούντι Φερνάντεθ και την παρέα του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Γερμανίας. Στην πρώτη θέση οι γηπεδούχοι χωρίς περιθώρια ήττας καθώς ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου. Από την άλλη αδιάφορη η Μπάμπεργκ θα παίξει χωρίς άγχος θέλοντας να κλείσει την χρονιά στην ευρωλίγκα με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

Σιένα (6-2) – Φενέρμπαχτε (2-6) (21:45)

Υπό άλλες συνθήκες το παιχνίδι θα είχε τρομερό ενδιαφέρον. Αφενός μεν οι δύο ομάδες θα διεκδικούσαν μία θέση στην πρώτη τετράδα αφετέρου δεν θα ήταν η μεγάλη μέρα της επιστροφή του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ως αντίπαλος της ομάδας, που ο ίδιος δημιούργησε. Ούτε το ένα όμως συμβαίνει ούτε το άλλο. Η Σιένα θέλει τη νίκη για να παραμείνει ένα βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό δύο βδομάδες πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Ιταλία.

Απέναντί της δύο γνώριμοι, ο Μπο Μακάλεμπ κι ο Ντέιβιντ Άντερσεν, οι οποίοι επιστρέφουν στην Ιταλία για πρώτη φορά ως αντίπαλοι μετά την θητεία τους εκεί. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον μετά την αλλαγή προπονητή η αντίδραση της τούρκικης ομάδας, η οποία την Δευτέρα πήρε το ντέρμπι εκτός έδρας απέναντι στην Μπεσίκτας.