Εστω και δύσκολα, η Φενέρμπαχτσε του Νάναλι, του ανεβασμένου Ντατόμε και του Ούντοχ, επέστρεψε στις νίκες, φτάνοντας στην επικράτηση (86-79) επί της Αρμάνι Μιλάνο, που έδειξε σημάδια ανασύνταξης, ανάκαμψης, το πάλεψε, αλλά δεν κατόρθωσε να πετύχει το μεγάλο διπλό στην Πόλη, στο ματς όπου πρώτος διαιτητής ήταν ο Χριστοδούλου. Η Φενέρ λοιπόν, έκανε το 2/2 με τους Ιταλούς.
 
Ο Μπογκντάνοβιτς, μετά από καιρό, πήρε θέση κατευθείαν στην αρχική πεντάδα, θέλει ακόμη χρόνο να πατήσει γερά, φάνηκε και στις προσπάθειές του (ήταν διστακτικός), αλλά ο Ομπράντοβιτς επεφύλασσε και κάτι ακόμη. Εριξε στα βαθιά τον Ντουβερίογλου, θέλοντας να δείξει πως η Φενέρ χρήσιμο είναι να διαθέτει ως ενεργό μέλος και κάποιον Τούρκο παίκτη. Δεν αιφνιδιάστηκε η Αρμάνι από τις κινήσεις των γηπεδούχων, ούτε από τις ορέξεις του Σλούκα και οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 19-18 στο 10′. Μοναδικός που δεν είχε αγωνιστεί ως το 13′ για την Φενέρ ήταν ο Ουγκουρλού, δείγμα ότι ο «Ζοτς» έψαχνε γενικώς κρυμμένους άσους. Η Φενέρ το είχε ανάγκη, όπως έχουν δείξει και οι τελευταίες εμφανίσεις της, ήθελε ένα ριστάρτ, με τον Χίκμαν πάντως, από την άλλη, να αποδεικνύει οπως σε γνώριμα γι αυτόν λημέρια όλα είναι πιο απλά. Πέραν του Αμερικανού όμως, αντίστοιχα, ο Ρέπεσα, ήθελε να δει και τα άλλα αστέρια του να συμβάλλουν. Τον ΜακΛιν, τον Καλνιέτις (20 π.), για παράδειγμα.
 
Ενας από τους πλέον αθόρυβους αλλά χρησιμότατους παίκτες της Φενέρ, ο Νάναλι διαμόρφωσε το 30-27 στο 14′. Και ξανά μπροστά το Μιλάνο (30-32) και όλα φανέρωναν… ντέρμπι. Ο Νάναλι (19 πόντους συνολικά) βέβαια συνέχιζε να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση (33-32) και αμφότερες οι ομάδες στέκονταν κοντά η μια στην άλλη. Το χάιλαϊτ (κάρφωμα) του Βέσελι διαδέχτηκε καλάθι του Ραντούλιτσα και η μια ομάδα δεν άφηνε την άλλη. Δια χειρός Καλνιέτις το Μιλάνο άφησε γρίγους για την συνέχεια στην Φενέρ, που είχε μικρό προβάδισμα (41-40). Δεν το έβαζε κάτω η Αρμάνι (46-52) και η μονομαχία καλά κρατούσε στην Πόλη (63-58) με νέα ανατροπή της Φενέρ. Το τέταρτο πια δεκάλεπτο θα έκρινε τα πάντα. Εκεί ακριβώς που ο Καλνιέτις είχε την διάθεση να… μιλήσει. Η Αρμάνι πίστευε στην έκπληξη. Ο Ούντοχ (80-77), που είχε συνολικά 18 πόντους, έφερε σε θέση ισχύος την Φενέρ λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο… άσημος Φορτέτσιο απάντησε.
 
Οπως απάντησε ακολούθως ο Νάναλι (83-79) και η Φενέρ μετά κόπων και βασάνων τα κατάφερε. Με τελικό σκορ το 86-79 και μέσα σε όλα τον Ντατόμε να επιστρέφει στις πειστικές και θετικές εμφανίσεις (17 π.) για την Φενέρ, με τον Καλνιέτις να χάνει μια ύστατη ευκαιρία για την Αρμάνι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η διαφορά του +7 (86-79) διαμορφώθηκε στο φινάλε κι ενώ το ματς ήταν για ώρα οριακό.
 
Δεκάλεπτα: 18-19, 41-40, 63-58, 86-79.
 
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ
 
Τα highlights της αναμέτρησης:
 
 
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Λουίτζι Ντατόμε σκοράρει με μαγικό τρόπο, περνώντας κάτω από το καλάθι της Αρμάνι: