Τι κι αν βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, η Γκραν Κανάρια έδειξε ότι δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος και πήρε μία πολύ σπουδαία και συνάμα ιστορική νίκη κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κλέβιν Χάνα, ο οποίος ευστόχησε στα τελευταία δεύτερα στις κρίσιμες βολές που έκριναν και το φινάλε του αγώνα.

Ο Αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μπαρτσελόνα να μπαίνει πιο δυνατά και αποφασισμένη να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Ο Κέβιν Πάνγκος φαίνεται πως έχει βρει το ρόλο του στην ομάδα και το αρχικό 9-19 αποτύπωνε την εικόνα του αγώνα. Η Γκραν Κανάρια προσπάθησε να αντιδράσει και παρά το 4-0 σερί, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-26. Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να είναι πιο συγκεντρωμένοι στην επίθεση και χάρη στους Μπάλβιν και Τιλί κατάφερε να όχι μόνο να μειώσει τη διαφορά στο σκορ, αλλά να μπει στα αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία (44-44).

Το β’ ημίχρονο αποδείχτηκε ένα σκληρό ντέρμπι για τις δύο ομάδες, οι οποίες στα πρώτα 5′ λεπτά εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ. Παρόλα αυτά, ένα ξέσπαμα του Σίνγκλετον και η καλή συνεργασία ανάμεσα σε Ερτέλ και Σεραφέν έφεραν τους “μπλαουγκράνα” μπροστά στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου. Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν ένα θρίλερ, το οποίο και κρίθηκε στις βολές του Κέλβιν Χάνα, ο οποίος και χάρισε στο τέλος τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-44, 64-69, 87-86.

Περισσότερα σε λίγο…