Ο προπονητής της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ, μίλησε στη Gazzetta dello Sport για την αναμέτρηση της ομάδας του εναντίον της Σιένα για την Ευρωλίγκα, αλλά και για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η άποψη του κατηγορηματική,  πως η λύση πρέπει να δοθεί χωρίς της ανάμειξη του στρατού.    

Συγκεκριμένα τα λόγια του τεχνικού: “Πρέπει να βρεθεί μια μη-στρατιωτική λύση. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Σουν Τζου (Κινέζος στρατηγός και φιλόσοφος)  μας έχει διδάξει πως είναι καλύτερα να καταλάβεις έναν στρατό παρά να τον διαλύσεις. Καλύτερα να πάρεις τη χώρα του εχθρού άθικτη παρά κατεστραμμένη”.

Και συνέχισε: “Πρέπει να σεβόμαστε τον γείτονα μας εφόσον μένουμε σε μια δημοκρατική χώρα. Η δική του άποψη είναι πως το Ισραήλ δεν αρνείται το δικαίωμα στη ζωή των άλλων. Η άλλη πλευρά όμως, δεν φαίνεται να έχει την ίδια διάθεση, τον ίδιο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν φοβάμαι να την πω. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι φίλοι, αλλά τουλάχιστον να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο”.