Ο Ολυμπιακός απέδρασε με τη 2η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του από το Καζάν, κι ας μην βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ. Ενδεικτικές είναι άλλωστε οι δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του θα έπρεπε να έχει “καθαρίσει” το παιχνίδι νωρίτερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς και όσοι μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου και στην κάμερα της NOVA…

«Δεν ξέρω πως νικήσαμε! Κάναμε πολλά λάθη, ήταν σαν να προσπαθούσαμε να… αυτοκτονήσουμε, πολλές φορές μάλιστα κατά την διάρκεια του αγώνα. Το ελέγξαμε, ήμασταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να το τελειώσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Λόγω των δικών μας λαθών, αλλά και του ταλέντου που διαθέτει η UNICS. Τελικά, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, η οποία είναι ομαδική κι αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι μια σπουδαία νίκη της ομάδας εκτός έδρας, επομένως θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας.

Θέλαμε να περιορίσουμε τον Canaan και τον Hezonja, καθώς και την δημιουργία του Brown. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την κυκλοφορία της μπάλας. Έχουμε καλούς σκόρερ, δεν το αποδείξαμε βέβαια. Αλλά ήμασταν σταθεροί σε κάθε πλευρά του παρκέ και κερδίσαμε. Μερικές φορές είναι ένα ριμπάουντ, μερικές η τύχη. Σε κρίσιμα σημεία μπορούμε να παίξουμε καλά. Πιστεύουμε στην ομάδα.

Η UNICS σήμερα ήθελε να αποφύγει τα καλά σουτ του Ολυμπιακού στην ρακέτα. Ο Brown είναι σπουδαίος αμυντικός, πολύ ευέλικτος. Μοιράζοντας την μπάλα είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Συμβαίνει να κερδίζεις και χωρίς την καλό ποσοστό στα τρίποντα. Για εμάς ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη».

VEZENKOV: «ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΔΡΑ»

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολλή ενέργεια. Η UNICS είναι ταλαντούχα ομάδα με πολλούς σπουδαίους παίκτες. Παίζουν πολύ σκληρά, με υψηλή ένταση και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Ελέγχαμε το παιχνίδι νομίζω και στην κανονική διάρκεια. Κάναμε κάποια λάθη, κάποιες ανατροπές, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε στην παράταση. Είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίσουμε και κερδίσαμε σε μία δύσκολη έδρα, οπότε είμαι χαρούμενος για όλους και συνεχίζουμε».

ΣΛΟΥΚΑΣ: «ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ»

«Ξέραμε ότι έπρεπε να ματσάρουμε την ενέργεια της UNICS, γιατί εδώ παίζουν με μεγάλη ενέργεια και με πολλές αλλαγές. Ελέγξαμε το παιχνίδι, τον ρυθμό, τα ριμπάουντ, βάλαμε μεγάλα καλάθια, εκμεταλλευτήκαμε και τον Fall, που είναι η δύναμή μας στις αλλαγές και κερδίσαμε. Χτυπήσαμε από μέσα γιατί ξέραμε ότι είχαμε πλεονέκτημα.

Αν δεν κάναμε 2-3 λάθη θα το είχαμε καθαρίσει από την κανονική διάρκεια. Δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε. Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Αφήνουμε το παρελθόν και κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Είμαι εδώ για να πάρω τις αποφάσεις, κάποιες φορές θα είναι σωστές, κάποιες λάθος. Δεν φοβάμαι την κριτική».

ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ: «Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ»

«Η νοοτροπία μας ήταν πολύ σημαντική για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Οι αντίπαλοι μας πίεσαν πολύ. Η νοοτροπία μας ήταν πολύ σοβαρή όπως κι η συγκέντρωση που δείξαμε στο ματς, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην επικράτηση».

PERASOVIC: «ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟ FINAL FOUR (Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)»

«Το παιχνίδι ήταν σκληρό, ένα ωραίο ματς. Στο διάστημα μεταξύ της 1ης και της 2ης περιόδου παίξαμε κακή άμυνα και επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό να πάρει πλεονέκτημα. Μετά το σκορ εναλλασσόταν. Κλειδί του ματς ήταν πως δεν βρίσκαμε σκορ στην αρχή της παράτασης. Παίζαμε άμυνα με αλλαγές και οι έμπειροι παίκτες του αξιοποίησαν το γεγονός αυτό και το μειονέκτημά μας. Έτσι εξηγείται η διαφορά των ασίστ. Δυστυχώς το ματς πήγε με την πλευρά του Ολυμπιακού αν και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και εμείς.

Παίζαμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, ένα από τα φαβορί για το Final Four. Παίζει εξαιρετική άμυνα. Το σκορ ήταν 7-10, ούτε ο αντίπαλος μπορούσε να σκοράρει. Δεν ήταν ο αγώνας των επιθέσεων. Περίμενε τις αλλαγές στην άμυνα ο Ολυμπιακός, είχε εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα. Εμείς είχαμε άσχημο ποσοστό, χάσαμε εύκολα καλάθια, όπως ο Brown και ο Jekiri.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μία ομάδα εξαιρετικής φόρμας. Κέρδισε την Armani και την Maccabi με διαφορά. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι είσαι ευχαριστημένος. Είχαμε προβλήματα στο να επιτεθούμε στην άμυνα του Ολυμπιακού».