Η άμυνα του Ολυμπιακού… έμπαζε πάλι μακριά από το ΣΕΦ. Η Zenit φόρτωσε τους “ερυθρόλευκους” με 84 πόντους (σχεδόν 14 πάνω από το μέσο όρο τους) και πήρε τη νίκη με 84-78, ελέγχοντας το ματς για περίπου 40 λεπτά.

Όπως ήταν φυσιολογικό στην άμυνα στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε όσα είπε μετά το παιχνίδι στη συνέντευξη Τύπου. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσαν μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Ολυμπιακού και οι Thomas WalkupXavi PascualMindaugas Kuzminskas και Billy Barron

«Συγχαρητήρια στην Zenit για την εμφάνιση και την νίκη. Είχαμε κακή εμφάνιση στην άμυνα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιωθήκαμε στο κομμάτι αυτό στην 3η περίοδο. Νομίζω ότι σκόραραν 8-9 πόντους. Αλλά πρέπει να πω ότι χρειαζόμασταν περισσότερα, όπως καλύτερο έλεγχο στο ριμπάουντ, περισσότερη κυκλοφορία της μπάλας, καλύτερη βραδιά στα ανοιχτά μας σουτ», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που πρόσθεσε:

«Δεν αξίζαμε να νικήσουμε, αν και ήταν κλειστό ματς. Όταν έπρεπε να κάνουμε step up κάναμε χαζά λάθη, είχαμε κακή προσέγγιση στην άμυνα και αφήσαμε την Zenit να πάρει αυτοπεποίθηση και να κερδίσει».

WALKUP: «ΕΦΤΑΙΞΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ»

«Απόψε έφταιξε η συμπεριφορά μας. Δεν ήμασταν επιθετικοί και δεν είχαμε ένταση, σε μια σκυλομαχία στην EuroLeague αυτά σε βάζουν στην κορυφή. Ανεπίτρεπτος αριθμός οι 84 πόντοι για την φιλοσοφία μας. Στην τρίτη περίοδο μαζέψαμε τη διαφορά. Το πρόβλημά μας δεν ήταν η επίθεση αλλά η άμυνα. Έτσι είναι το μπάσκετ, όταν αμύνεσαι σωστά, τα σουτ μπαίνουν, τα πράγματα γίνονται όπως τα θέλεις στην επίθεση».

PASCUAL: «ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ»

«Παίξαμε πολύ καλά για 30′. Είχαμε 11 λάθη, αλλά τα 7 ήταν στην 3η περίοδο, όταν δεν παίξαμε σωστά. Ξεκινήσαμε να κάνουμε λάθη και δεν είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήμασταν κακοί σε αυτό το διάστημα. Όμως, στο υπόλοιπο ματς αξίζαμε την νίκη με την παρουσία μας και στην άμυνα και στην επίθεση. Καταλάβαμε τι θέλαμε, ακολουθήσαμε το πλάνο και στην 4η περίοδο τελειώσαμε το ματς.

Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί είναι μια σπουδαία νίκη. Κάνουμε τα βήματα που πρέπει. Στο ξεκίνημα της σεζόν τίποτα δεν είναι δεδομένο, οι ομάδες βελτιώνονται. Μέρα με την μέρα καταλαβαίνουμε τι θέλουμε και είμαστε πιο έτοιμοι να ακολουθήσουμε το πλάνο. Απόψε δείξαμε ότι βελτιωνόμαστε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε».

BARRON: «ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥΤ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ»

«Είχαμε ορισμένες καλές προπονήσεις πριν από το ματς και πολύ καλό ρυθμό. Όταν βάζουμε τα σουτ, είναι δύσκολο να μας σταματήσουν. Είχαμε καλή στρατηγική για αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετική ομάδα, γνωρίζαμε πόσο συμπαγής είναι αμυντικά. Έπρεπε να είμαστε επιθετικοί και να φτιάχνουμε ο ένας φάσεις για τον άλλον. Χρειαζόμασταν τον κόσμο μας, που μας έλειψε πέρυσι. Θα είναι πραγματικά δύσκολο να φτάσουμε στα playoffs, κάθε ομάδα είναι σκληρή, οπότε πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας και χρειαζόμαστε το κοινό μας δίπλα μας».

KUZMINSKAS: «Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ…»

«Έχω καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό κι ήταν όμορφο που συνάντησα ξανά τους φίλους που έχω από εκεί, όμως έτσι είναι το μπάσκετ. Αλλάζεις ομάδες και παλεύεις κόντρα στην παλιά σου ομάδα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος γι’ αυτήν την νίκη, είμαι περήφανος που τα καταφέραμε. Είναι μια σπουδαία νίκη για εμάς, είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Ολυμπιακός έπαιζε διαρκώς ένα πολύ physical μπάσκετ, όμως κάναμε καλή δουλειά στις προπονήσεις, ο τρόπος που προπονούμαστε είναι απίστευτος. Αυτός είναι ο λόγος που ήμασταν τόσο έτοιμοι, οι προπονητές μας έκαναν εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία για το ματς».