Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα τεράστιο σουτ του Κώστα Σλούκα 2’’ πριν από το τέλος της αναμέτρησης, προκειμένου να νικήσει τη Fenerbahce και να διατηρήσει το αήττητο σερί στο ΣΕΦ. Ο Σλούκας, λοιπόν, ήταν φυσιολογικά στο επίκεντρο των δηλώσεων που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα. Από νικητές και ηττημένους.

Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στο ΣΕΦ…

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ»

«Ήταν φοβερό παιχνίδι, πρέπει να συγχαρώ και τις δύο ομάδες γιατί υπήρχε πολλή ένταση στο παρκέ. Αμυνθήκαμε πολύ καλά και γι’ αυτό ήταν το σκορ χαμηλό. Πιστεύουμε ότι δημιουργήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αυτό είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μας, όμως οι καλύτεροι σουτέρ μας αστόχησαν σε πολλά. Είναι φυσιολογικό, δεν γίνεται να σουτάρεις κάθε βράδυ με 50% και με 60%.

Κερδίσαμε χάρις στην άμυνά μας, θέλαμε να σταματήσουμε τον De Colo, τον Henry και την δημιουργικότητά του και φυσικά τον Guduric. Τους αρέσει να σκοράρουν πολύ στη ρακέτα, είναι η πρώτη ομάδα στην EuroLeague σε αυτό και νομίζω ότι η άμυνά μας εκεί ήταν αποτελεσματική. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο γι’ αυτή τη φανταστική ατμόσφαιρα που απόλαυσα.

Οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι αρέσκονται να προσωποποιούν τα πράγματα, ο αθλητισμός έτσι είναι. Συνδέεστε με τα πρόσωπα και κακά τα ψέματα στον Ολυμπιακό τα πρόσωπα παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεσή σας. Εγώ χάρηκα πολύ που έβαλε το τελευταίο σουτ ο Σλούκας, αλλά δεν θέλω να έχει το βάρος. Γενικά με ενδιαφέρει η λειτουργία της ομάδας. Μετά από ένα μέτριο αμυντικά παιχνίδι, με την ALBA, κάναμε απόψε ένα πολύ καλό ματς.

Ούτε ο Larkin ξεκινάει στην πεντάδα, σημασία έχει ποιος παίζει καλά και ποιος τελειώνει το ματς. Δεν είναι τόσο σημαντικό ποιος ξεκινάει τον αγώνα, μπορεί να αρχίσει ένας μικρός για να κάνει δύο φάουλ. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια πεντάδα με ισορροπία και έχουμε διαπιστώσει ότι κάποια δίδυμα ταιριάζουν περισσότερο.

Σε όλους τους τομείς κάθε φορά πρέπει να κάνουμε την ανάλυσή μας. Φυσικά υπάρχει μια απουσία, παίξαμε με μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή, έχει μέγεθος και παίζει στο καλάθι. Εμείς χάσαμε τον έναν από τους δύο σέντερ μας, όμως κάναμε προσπάθεια. Είδαμε πράγματα, διεκδικήσεις που πήγαιναν στα χέρια τους, φάσεις που λες ότι θα χάσεις. Ο Hassan Martin θα κάνει μια παρακέντηση, θα δούμε πως θα πηγαίνει η κατάστασή του, δεν έχουμε αγώνα στην Α1. Η κατάστασή του είναι σημαντική για τις αποφάσεις που θα πάρουμε.

Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που μου δίνουν εμπιστοσύνη ότι θα ακολουθήσουν το πλάνο. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να μην παίξουν καλά, είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια, όμως κατά βάση έχουμε ένα πλάνο και το ακολουθάμε. Έχω ζήσει κι άλλες εποχές το ΣΕΦ, ο κόσμος πίεζε και στα άσχημα διαστήματα την ομάδα. Τώρα αυτό έχει αλλάξει, εκτιμούν πράγματα που είναι σημαντικά στο μπάσκετ. Έπαιξε μια καταπληκτική άμυνα ο Walkup στον De Colo και σηκώθηκε όλο το γήπεδο! Τους αρέσει η ομάδα. Ο κόσμος εξελίσσεται μαζί με την ομάδα».

ΣΛΟΥΚΑΣ: «ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΟΥΤ»

«Στη Βαρκελώνη, δεν είχα τον ίδιο χρόνο. Σήμερα, σέταρα την επίθεση και είδα τον χρόνο. Οργάνωσα αυτό που έκανα. Στην Βαρκελώνη, έπρεπε να ευστοχήσω στο προτελευταίο σουτ. Έχω πετύχει και άλλα τελευταία σουτ, αλλά και έχω αστοχήσει. Δεν φοβάμαι την ευθύνη να πάρω το σουτ.

Έπρεπε να τελειώσουμε πολύ νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά αστοχήσαμε σε εύκολα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο και αγχωθήκαμε. Αυτό που είπα και στους συμπαίκτες μου, είναι ότι τον Μάιο κανείς δεν θα θυμάται πως νικήσαμε, αλλά αν θα είμαστε στα playoffs και θα διεκδικούμε πρόκριση στο Final Four. Η νίκη μετρά και όχι ο τρόπος που ήρθε. Ο Ολυμπιακός πάντα παίζει για να κερδίσει και εντός και εκτός έδρας, ώστε να κάνουμε ταμείο στο τέλος».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «100 ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΥΤ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ, ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΑΜΕ»

«Εκατό τέτοια σουτ να είχαμε ακόμη σε τέτοιο σημείο, στον Κώστα θα τα δίναμε! Εγώ που τον ξέρω από μικρό, έχει βάλει χιλιάδες τέτοια. Έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχει ρίξει και κάθε μέρα παίρνει τέτοια σουτ. Έχει πάρει… άπειρα τέτοια.

Είχαμε καλή αμυντική παρουσία. Δείξαμε χαρακτήρα παρά τα κενά διαστήματα. Η παρουσία του κόσμου κράτησε την ομάδα όταν πέρασε μπροστά η Fener και χάρη σε αυτόν μας έβαλε ξανά πάνω… στο άλογο του οδηγού. Δεν είναι εύκολο καμία ομάδα να χάνει στο τέλος. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Η χαρά του ενός είναι η λύπη του άλλου… Αυτός όμως είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ που αγαπάμε».

FALL: «ΘΑ ΒΓΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ MARTIN»

«Μπορώ να παίξω και να φέρω αυτή την ευθύνη, οπότε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Θέλω να επιστρέψει ο Hassan Martin στην ομάδα, γιατί συνεισφέρει πολύ στην επιτυχία μας, αλλά θα βγω μπροστά και γι’ αυτόν! Νιώθω κουρασμένος, όμως είμαστε αήττητοι με 2-0 σε αυτή τη “διαβολοβδομάδα” και ανυπομονώ για την επόμενη».

MCKISSIC: «ΠΕΡΥΣΙ ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΤΣ»

«Το μπάσκετ είναι παιχνίδι των σερί. Ήταν μια… σκυλομαχία και ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος. Πέρυσι χάσαμε πολλά τέτοια, εν αντιθέσει με φέτος που κερδίζουμε. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και μια ομάδα με αυτοπεποίθηση. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον κόουτς που έφτιαξε αυτό το ρόστερ».

DJORDJEVIC: «ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΛΕΠΤΑ»

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι μια σπουδαία νίκη για εκείνους και μια πολύ άσχημη ήττα για εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε κάποια πράγματα απ’ όσα κάναμε, όπως ότι παλέψαμε. Είμαι περήφανος για την εικόνα μας στο παρκέ. Παλέψαμε, όμως θα πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στα κρίσιμα και να αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι καλύτερα στα τελευταία λεπτά. Μεγάλο σουτ από τον Σλούκα, μια καλή άμυνα, μια καλή επίθεση, τα έκαναν και τα δύο, οπότε τους αξίζουν συγχαρητήρια».