Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το αυριανό (4/2, 20:00) ματς με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας στην 23η Αγωνιστική της Euroleague και τόνισε ότι οι Λιθουανοί παίζουμε με τις επαφές και τους διαιτητές, αλλά για να μην παραξηγηθεί ξεκαθάρισε ότι η Ζαλγκίρις προσπαθεί να κερδίσει πράγματα από τους διαιτητές, αλλά σε θεμιτά πλαίσια.

Ο ερυθρόλευκος κόουτς έκανε αναφορά στο τι χάνει η ομάδα από τη απουσία του Πρίντεζη, ενώ δεν έδωσε τον χαρακτήρα τελικού στο παιχνίδι, αν και τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη και δεν έχουν περιθώρια για να χάνουν ματς.

Ο Ελληνας κόουτς δήλωσε αρχικά για το ματς: «Πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε. Υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν μια ομάδα νικήτρια ή ηττημένη. Να βάλουμε και την παράμετρου του ενθουσιώδους κοινού. Η Ζαλγκίρις δεν είναι ανίκητη όμως. Με μια καλή εμφάνιση, έχουμε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουμε».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην απουσία του Γιώργου Πρίντεζη και τόνισε ότι υπαρχηγός δίνει πάρα πολλά και το δείχνει αυτό η στατιστική του, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι υπόλοιποι παίκτες θα πρέπει να δώσουν πολλά για να καλύψουν το κενό του: «Ολοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει. Αν δείτε τους μέσους όρους του, θα καταλάβετε τι χάνουμε. Πρέπει να πάρουμε πράγματα από αλλους, όπως συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε να θα συμβεί και τώρα».

Λίγο μετά ρωτήθηκε για τον τρόπο παιχνιδού της Ζαλγκίρις στην άμυνα, που παιζει με πολλές επαφές και στα όρια του φάουλ και εκεί έριξε την ατάκα για τους διαιτητές: «Πρέπει να είσαι σκληρός πνευματικά, όχι μόνο σωματικά. Η Ζαλγκίρις παίζει με επαφές, παίζει με τους διαιτητές. Προσπαθεί να κερδίσει πράγματα από τους διαιτητές σε θεμιτό πλαίσιο. Πρέπει να μην παρασυρθείς. Αν το κάνεις αυτό, δεν είναι αδύνατο να τη νικήσεις».

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε και για το αν θεωρεί ότι το αυριανό παιχνίδι είναι «τελικός» και ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει το ματς μέσα από αυτό το πρίσμα: «Δεν υπάρχει καμία έκφραση περί τελικού στα αποδυτήριά μας. Δεν έχει περιθώρια όμως ο Ολυμπιακός να χάνει παιχνίδια που πρέπει να πάρει. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, να μην έχουμε πανικό».