Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε σε ιταλικό Μέσο για το κελαντάρι της FIBA και τα παράθυρα των προκριματικών λέγοντας ότι αποδείχθηκε πως το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σχετικά με την διεξαγωγή των διοργανώσεων είναι ένα μεγάλο λάθος.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να κάνει καμία αλλαγή στη δομή της.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το καλεντάρι της FIBA αποδείχθηκε λάθος σε όλες τις διοργανώσεις της. Από τη διαδικασία των “παραθύρων” των εθνικών ομάδων μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη και εάν μεταφερθεί ξανά η ημερομηνία του Παγκοσμίου, το πρόβλημα των παραθύρων παραμένει. Οι εθνικές ομάδες θα πρέπει να δίνουν σημαντικούς εντός έδρας αγώνες, αλλά παραμένουμε στην πρότασή μας πως αυτοί θα πρέπει να διεξάγονται στο πρώτο μισό του Ιουλίου».

Στην συνέχεια τόνισε:«Η Ευρωλίγκα δεν έχει καμία σχέση με τη FIBA, η οποία είναι ακόμη ένα σημαντικό μέρος του μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να αλλάξει τη δομή της, αλλά στο μέλλον ενδεχομένως να προκύψουν διάφορες συνεργασίες, σίγουρα αναφορικά με το Champions League, που από μόνο του δημιουργεί μία σύγχυση με το όνομά του».