Είναι ένας από τους παίκτες, στους οποίους η Φενέρμπαχτσε οφείλει τη «μεταμόρφωσή» της προς το καλύτερο, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να έχει μόνο νίκες, στα επόμενα εννέα παιχνίδια της. Με τον τρόπο αυτόν, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κρατούν αποκλειστικά στα δικά τους χέρια την τύχη τους, όχι μόνο αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας (έχουν τη διαφορά και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με τους «ερυθρολεύκους»), αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Και πώς να μην είναι σε θέση πλεονεκτική, έχοντας σε ολόκληρη τη σεζόν μόλις μία εκτός έδρας αποτυχία, και μάλιστα στην πρώτη φάση, όταν ο Παναθηναϊκός τους είχε υποτάξει με 91-73 στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Τα κατορθώματα του Νεμάνια Μπιέλιτσα, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα, δεν περνούν απαρατήρητα, με τον Σέρβο να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, και να επιβραβεύεται γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος φόργουορντ (2.09), βραβεύτηκε από την Ευρωλίγκα, ως ο Πολυτιμότερος Παίκτης της για τον μήνα Μάρτιο, και μία «ματιά» στα στατιστικά του, θα μας επιβεβαιώσει για το γεγονός, ότι πράγματι το άξιζε.

Κατά τον πρώτο μήνα της άνοιξης, λοιπόν, είχε τη σπουδαία συγκομιδή των 15 πόντων, 9 ριμπάουντ, τριών ασίστ και ενός μπλοκ ανά αγώνα, αποδίδοντας κάθε φορά σε υψηλά στάνταρ και όντας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του. Είναι, άλλωστε, από τους παίκτες που όλοι περιμένουν το κάτι παραπάνω, έχοντας δείξει τις μεγάλες προοπτικές του από την εποχή που αγωνιζόταν στην Χώρα των Βάσκων και την τότε Κάχα Λαμποράλ (νυν Λαμποράλ Κούτσα). Πρέπει, όμως, τώρα που πλησιάζει η ώρα των play-offs, να αποδείξει πως όντως μπορεί στα δύσκολα να διαδραματίσει αυτόν τον ηγετικό ρόλο.