Μεγάλη έμφαση στα ριμπάουντ έδωσαν τόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ, όσο κι ο Οχαγιόν στις δηλώσεις τους για τη σειρά, που ξεκινάει αύριο (10/4) στην Ισπανία, με τη Ρεάλ να υποδέχεται στους δύο πρώτους αγώνες τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Μαδρίτη. Αμφότεροι γνωρίζουν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η κορυφαία ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ στις δύο πρώτες φάσεις, στοιχείο, που θα πρέπει να περιορίσουν αν θέλουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση.

“Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα και τιμητική ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Για να τους κερδίσουμε θα πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν αλλά και να κάνουμε καλή δουλειά αμυντικά στους σουτέρ τους. Έχουν μερικούς από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη και τους χρησιμοποιούν σε κάθε κατάσταση του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αμυντικά ριμπάουντ θα είναι το κλειδί γιατί η Ρεάλ είναι η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης στα επιθετικά ριμπάουντ” δήλωσε ο Αμερικανός προπονητής.

“Πρόκειται να είναι μία σκληρή σειρά. Η Ρεάλ είναι μία εξαιρετική ομάδα αλλά εμείς είμαστε αισιόδοξοι και πραγματικά θέλουμε να κερδίσουμε. Υπάρχουν κάποια σημαντικά πράγματα, που πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Να μην τους αφήσουμε να τρέξουν και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Μέχρι τώρα έχουμε παίξει 6 παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο και κάναμε πολύ καλή δουλειά. Πλέον, έχουμε μία νέα αρχή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι” πρόσθεσε ο Οχαγιόν.