Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποκάλυψε στην σημερινή (4/4) media day του Ολυμπιακού ότι το πρόβλημα τραυματισμού του Γιάνις Στρέλνιεκς δεν είναι τόσο απλό και είναι άγνωστο πότε ο Λετονός θα επιστρέψει στα παρκέ! Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί (θλάση δεύτερου βαθμού) στις 25 Φεβρουαρίου στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της χώρας του με το Μαυροβούνιο στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για απουσία 3 εβδομάδων, αλλά τελικά ο παίκτης έχει μείνει 1 μήνα και δέκα μέρες εκτός δράσης.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε για το θέμα του Στρέλνιεκς, αλλά και τον νέο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει η ομάδα μετά το διάστρεμμα που υπέστη ο Δημήτρης Αγραβάνης στην χθεσινή προπόνηση: «Δυστυχώς είχαμε άσχημα νέα για τον Στρέλνιεκς και μέχρι νεοτέρας θα τον έχουμε εκτός δράσης. Δεν θα επιστρέψει σύντομα. Ο Αγραβάνης είχε έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που έχει η ομάδα».

Για το ματς με την Νταρουσάφακα αλλά και τα σενάρια πρόκρισης ο Μπλατ τόνισε: «Προφανώς όλα τα αποτελέσματα θα έρθουν σήμερα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσουμε πολύ επαγγελματικά το παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε, ανεξάρτητα τις καταστάσεις. Η Νταρουσάφακα παίζει καλά τους τελευταίους μήνες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να είμαστε η καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορούμε. Είναι μια πιθανότητα το αυριανό παιχνίδι να κρίνει την πρόκρισή μας. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Το να είσαι σοβαρός και φιλόδοξος είναι μια συνήθεια για την ομάδα και αυτό πρέπει να οδηγεί την ομάδα. Ανεξάρτητα τα σημερινά παιχνίδια, παίζουμε με μια ομάδα επαγγελματιών που σέβεται το παιχνίδι και έτσι θα πρέπει να προσεγγίζουν τα παιχνίδια. Κάθε ομάδα το κάνει. Θα δούμε τις ομάδες να παίζουν με επαγγελματισμό. Εάν τα αποτελέσματα καλά η μοίρα θα είναι στα δικά μας χέρια».