Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε σήμερα (12/12) στην media day του Ολυμπιακού για την μάχη με τη Εφές και χαρακτήρισε το ματς «πρόκληση» για την ομάδα του. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής έδειξε να θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο, καθώς η Εφές είναι μια πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα. Από την άλλη, όμως, ξεκαθάρισε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν κι αυτοί ποιότητα και πρέπει να την βγάλουν στο παρκέ του ΣΕΦ αύριο, ενώ τόνισε ότι ένα από τα κλειδιά του αγώνα θα είναι σίγουρα η άμυνα σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ:

 «Μέχρι στιγμής η Εφές έχει δείξει την ποιότητά της, έχει ταλαντούχο ρόστερ και πολύ καλό προπονητή. Παίζει καλό μπάσκετ. Έχουμε και εμείς ποιότητα και αυτό πρέπει να το βγάλουμε στο παρκέ. Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά μπροστά στον κόσμο μας και να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο ενθουσιασμού για να πάρουμε τη νίκη. Έχει πολύ βαθύ και γεμάτο ρόστερ με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Είναι μια πρόκληση για εμάς. Πρέπει να αμυνθούμε ως ομάδα σε πολλά επίπεδα για να πάρουμε το παιχνίδι».

Εξυπνος ο Αταμάν

Ο Ντέιβντ Μπλατ σχολίασε και την ατάκα του προπονητή της Εφές Εργκίν, ο οποίος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης και ανέφερε: «Είναι ένας έξυπνος προπονητής που πάντα έχει κάτι ενδιαφέρον να πει. Εάν πράγματι πιστεύει κάτι τέτοιο εγώ είμαι χαρούμενος».