Στα χαρτιά η Μπούντουτσνοστ φαντάζει μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρωλίγκας και το 2-7 που έχει μέχρι τώρα δείχνει πολλά. Δεν δείχνει όμως, το γεγονός ότι η ομάδα έχει πάρει μπροστά τελευταία και μετράει 2 νίκες σε 3 ματς και μάλιστα οι νίκες ήταν επί της Μπασκόνια και της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί αύριο (30/11, 21:30) τους Μαυροβούνιους και όταν η κουβέντα με τον Ντέιβιντ Μπλατ στη χθεσινή media day των ερυθρολεύκων πήγε στην δυναμικότητα της Μπούντουτσνοστ, ο 59χρονος προπονητής ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν θα έχει εύκολο έργο. Και εξήγησε με τον δικό του τρόπο το σκεπτικό του. «Σε όποιον λέει για το ρεκόρ της Μπουντούτσνοστ, να ρωτήσει τον Ιτούδη ή την Μπασκόνια. Και οι δύο θα σας πουν ότι είναι αφελής προσέγγιση αυτή. Η Mπουντούτσνοστ είναι σε καλό σημείο στην σεζόν, παίζει πολύ καλά. Εμείς, με την σειρά μας, έχουμε μερικές καλές εβδομάδες και νιώθουμε ότι το επίπεδο μας ανεβαίνει, οπότε θα είναι ένα καλό συναρπαστικό παιχνίδι. Θα είναι ωραίο να το δουν οι φίλαθλοι μας και θέλουμε να έρθουν κοντά μας, όπως στα τελευταία παιχνίδια που μας βοήθησαν πάρα πολύ».

Για τα σημεία που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς, ο Μπλατ είπε: «Η Μπουντούτσνοστ σουτάρει πολύ καλά κάτι που θα είναι παράγοντας, όχι ο πιο σημαντικός, αλλά παράγοντας. Το σημαντικό είναι να κάνουμε το δικός μας παιχνίδι να παίξουμε στον ρυθμό μας , να παίξουμε δυνατά να πάρουμε τα ριμπάουντ, και όποιος πατήσει παρκέ να δώσει ότι μπορεί».

Για την επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας, θα μας πάρει χρόνο, αλλά έκανε μια καλή αρχή. Το σημαντικό σε έναν τραυματισμό όπως του Δημήτρη είναι να ακολουθήσεις την σωστή διαδικασία. Στην παρούσα φάση πρέπει να είναι προσεχτικός και να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει μέχρι τώρα».

«Κοιτάμε ευκαιρίες»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε αναφορά και στις μεταγραφές και τόνισε ότι η ομάδα συνεχίζει το ψάξιμο για έναν καλό ξένο γκαρντ: «Έχω ξαναπεί κοιτάμε την αγορά και κοιτάμε τις ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν, δεν διαφέρουμε από τις άλλες ομάδες. Είμαστε στην αγορά όπως όλες τις ομάδες γιατί κατά την διάρκεια της σεζόν προκύπτουν διάφορες ανάγκες».