Για μια ακόμα φορά ο Γιάννης Μπουρούσης αποδείχθηκε καθοριστικός για την Λαμποράλ, παίρνοντας όλο το παιχνίδι πάνω του, κυρίως στην παράταση, αποδεικνύοντας πως φέτος είναι η δική τους χρονιά.

Στις δηλώσεις του, στην δημόσια τηλεόραση, μετά το παιχνίδι, τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τα έδωσαν όλα, αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντιδή, ενώ επισήμανε πως θα προετοιμάσει την ομάδα του για το τι κλίμα θα συναντήσει στο ΟΑΚΑ:

“Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως υπάρχει τεράστια κούραση γιατί δώσαμε το 110%. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό, ενώ πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους τραυματίες. Δεν μπορούμε να αντέξουμε με πέντε παίκτες σε τέτοιο επίπεδο και μία σειρά παιχνιδιών”, ανέφερε αρχικά ο Έλληνας σέντερ πριν απαντήσει σε ερωτήσεις:

Για τη δική του κατάσταση: “Έχω χτυπήσει στη μέση. Αύριο θα κάνω μαγνητική να δούμε τι γίνεται.”

Για τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε σήμερα: “Όταν χάνεις το πρώτο παιχνίδι με 20 πόντους πρέπει να κάνεις κάτ για να αφηπνύσεις του παίκτες σου. Να αλλάξεις την τακτική, να παίξεις καλύτερη άμυνα να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό αλλά ήταν άτυχοι στο τέλος και εμείς τυχεροί. Όταν ένα παιχνίδι πάει στην παράταση συνήθως το παίρνει η ομάδα που το γυρίζει. Ωστόσο δείξαμε χαρακτήρα, αποθέματα ενέργεια, πίστη και επικρατήσαμε στις λεπτομέρειες.

Για την τελευταία φάση: “Πίστευα ότι ο Ραντούλιτσα θα παίξει ένας εναντίον ενός και έτσι έγινε. Νομίζω ότι έκανε τη σωστή επιλογή. Και εγώ στην προηγούμενη φάση αυτό έκανα.”

Για το επόμενο παιχνίδι: “Είναι λίγο μακριά αυτή τη στιγμή το επόμενο παιχνίδι. Τα δώσαμε όλα! Πρέπει να πάμε στο ΟΑΚΑ χαλαροί και χωρίς πίεση. Θα ενημερώσω τα παιδιά ότι θα υπάρχουν 20000 κόσμος και θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση έτσι ώστε να μην τα χάσουν.”

Για το γεγονός πως στην παράταση πήρε πρωτοβουλίες: “Έχω πίστη στον εαυτό μου, έχω αυτοπεποίθηση και παρά το κακό παιχνίδι ζήτησα τη μπάλα. Προσπάθησα να δημιουργήσω ή να εκτελέσω από το low post.”

Για τον Διαμαντίδη: “Η ποιότητα του Διαμαντίδη είναι γνωστή. Μόνος του το γύρισε και το πήγε στην παράταση. Δεν χωράνε πολλά λόγια για τον Διαμαντίδη. Είναι ένας τεράστιος παίκτης.”