Συνέντευξη στο επίσημο site της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Στεφάν Λάσμε. Ο φόργουορντ του Παναθηναικού όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ευστοχία που έχει απάντησε: “Η ομάδα μου παίζει στη σωστή θέση. Το στυλ που παίζει, ο τρόπος που η ομάδα μου με χρησιμοποιεί στην επίθεση, καθιστά εύκολο για μένα να βάλω εύκολα καλάθια. Είναι δουλειά όλης της ομάδας”.

Για το πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστεί και να παραμείνει αποτελεσματικός ο Γκαμπονέζος παίκτης των “πρασίνων” είπε: “Πιστεύω ότι είναι μόνο μια προσπάθεια από όλους μας. Ο καθένας ενισχύεται στο παιχνίδι του. Είδαμε τι έκανε ο Μάικ Μπράμος στα τελευταία δύο παιχνίδια. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης. Ποτέ δεν είναι μόνο ένας παίκτης. Έχουμε μια πολύ καλή και ταλαντούχα ομάδα και αν χάσουμε έναν παίκτη, προσπαθούμε οι υπόλοιποι για το καλύτερο. Έτσι δεν έχουμε αισθανθεί το αποτέλεσμα των απουσιών ακόμη”.

Ο Στεφάν Λάσμε είναι πρώτος στις τάπες στη φετινή Ευρωλίγκα έχοντας 13 μπλοκ. Ερωτηθείς γι’ αυτό και αν κάνει “ειδική” προπόνηση σε αυτό απάντησε: “Πιστεύω ότι είναι ως επί το πλείστον ένστικτο. Ποτέ δεν έχω προπονηθεί το πώς να μπλοκάρω τα σουτ. Αυτό είναι περισσότερο ένστικτο και φυσικά βοηθάει το ότι είμαι πολύ αθλητικός. Βοηθά πολύ αμυντικά αλλά και επιθετικά”.

Για τον Άαρον Μπέινς και πώς θα τον σταματήσει ο 29χρονος φόργουορντ του τριφυλλιού είπε: “Νομίζω ότι ο Μπέινς είναι ένας πολύ σκληρός παίκτης. Είναι πραγματικά δύσκολο να μαρκαριστεί. Νομίζω ότι θα πάρει τη βοήθεια από τον καθένα μας, ειδικά αν λείπει ο “Σόφο”, ο οποίος ήταν ένα σημαντικό κομμάτι για να τον σταματήσουμε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι τι θα μας πει το προπονητικό επιτελείο και τι θα κάνει η ομάδα. Στο μπάσκετ τα πάντα είναι προσπάθεια της ομάδας”.

Για την προπόνηση που κάνει φέτος τόνισε: “Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της σκληρής δουλειάς. Πιστεύω ότι αν εργάζεσαι σκληρά πρόκειται να φανείς κατά κάποιο τρόπο τελικά. Προσωπικά αισθάνομαι τυχερός να είμαι μέρος του Παναθηναϊκού αλλά και ότι ο προπονητής με εμπιστεύεται. Νιώθω ότι ταιριάζω απόλυτα σε αυτή την ομάδα”.

Για τη νέα ομάδα του Παναθηναικού ο Στεφάν Λάσμε είπε: “Aπλά γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης το κάνει να ξεχωρίζει. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη τιμή να είμαι μέρος αυτής της ομάδας με την τόσο μεγάλη ιστορία. Για να μάθετε περισσότερα και ακόμη περισσότερα αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία της καριέρας μου”.

Για τους οπαδούς και αν νιώθει πίεση από αυτούς ο Γκαμπονέζος απάντησε: “Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς φιλάθλους. Έχω παίξει στη Μακάμπι και στην Παρτιζάν και έχουν καταπληκτικούς φιλάθλους και οι δύο. Νομίζω ότι και οι τρείς είναι εξίσου… τρελοί αν μπορώ να το θέσω έτσι. Πιστεύω ότι είναι διασκέδαση να παίζεις μαζί τους, αλλά εγώ προσωπικά δεν προσέχω πάρα πολύ τους οπαδούς όταν παίζω. Προσπαθώ να μένω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Αλλά νομίζω ότι θέτουν ενέργεια στο παιχνίδι. Δεν αισθάνομαι την πίεση από τους οπαδούς επειδή είναι πάντα μαζί μας. Τις περισσότερες φορές αισθάνομαι σαν είναι ο έκτος παίκτης στο γήπεδο”.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη τόνισε: “Πιστεύω πως έχει ένα υψηλό μπασκετικό IQ. Μπορεί πράγματι όταν παίξεις εναντίον του να τον υποτιμήσεις. Δεν είναι έτσι μέχρι που ήρθα εδώ φέτος που πράγματι κατάλαβα πόσο καλός παίκτης είναι. Είναι πραγματικά παραπλανητικός ο τρόπος που μοιάζει, ο τρόπος που παίζει. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους παίκτες εκεί έξω”.

Για την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας είπε: “Περισσότερα παιχνίδια, λιγότερη προπόνηση. Πιστεύω ότι είναι πιο διασκεδαστικό. Στα περισσότερα παιχνίδια που παίζεις έχεις πιο πολλές πιθανότητες να δείξεις το ταλέντο σου ως ομάδα και ως παίκτης προσωπικά. Επίσης πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο πράγμα για την Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνει ότι το πρωτάθλημα επεκτείνεται κάθε χρόνο, την αλλαγή και την προσαρμογή”.

Τέλος για τους προσωπικούς στόχους του όσο και της ομάδας του ο Στεφάν Λάσμε είπε: “Προχωράμε απλά κερδίζοντας ένα παιχνίδι τη φορά. Δεν προσπαθούν να καθοριστούν στόχοι πολύ υψηλοί ή πολύ χαμηλοί. Μόνο νίκη σε κάθε παιχνίδι μόνο και μόνο να χτιστεί η ομάδα έτσι ώστε να γίνει ισχυρότερη και ισχυρότερη και να μπορέσουμε να φέρουμε το όνομα Παναθηναϊκός εκεί που πρέπει να είναι”.