Η “Ομάδα του Λαού” έδειχνε διψασμένη και αποφασισμένη να πάρει αυτή την νίκη με οποιοδήποτε κόστος απέναντι στους πολύ μαχητικούς Σέρβους που κάνανε την προσπάθεια τους δίχως όμως να καταφέρουν εν τέλει να πάρουν ένα μεγάλο διπλό.

Πρωταγωνιστής για τους Ισραηλίτες ήταν ξανά ο point guard και superstar της ομάδας Scottie Wilbekin ο οποίος σκόραρε 23 πόντους ο οποίος σκόραρε μεγάλα καλάθια, έχοντας όμως και άξιους συμπαραστάτες τους Elijah Bryant και τον γνώριμο μας Othelo Hunter οι οποίοι σκόραραν 18 και 13 πόντους αντίστοιχα με τον Αμερικανό Center να πετυχαίνει και double-double με 10 rebounds.

Για τους Σέρβους ξεχώρισαν ο Jordan Loyd για ακόμα ένα παιχνίδι έχοντας 24 πόντους, και βρήκε και υποστήριξη από τους Davidovac και O’Bryant οι οποίοι σκόραραν 14 και 13 αντίστοιχα με τον Αμερικανό Center παρά την προσπάθεια του να μην καταφέρνει να πληγώσει την “πρώην” του.

Η Maccabi με την νίκη αυτή πήγε στο 4-8 και έχουν το ίδιο ρεκόρ με τους Σέρβους πλέον ισοβαθμώντας στην 13η θέση της βαθμολογίας.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ερυθρός αστέρας μπήκε πολύ πιο δυνατά προηγήθηκε με 5 στην αρχή (0-5) και όσο και να μείωσε η Maccabi, οι Σέρβοι ξαναξέφυγαν με 7 πόντους (9-16). Εκεί οι παίχτες του Coach Σφαιρόπουλου αντέδρασαν και με ένα σερί 14-4 τελείωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 3 (23-20).

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδας της Maccabi προσπάθησε να πατήσει γκάζι και να ξεφύγει και προηγήθηκε μέχρι και με 8 (31-23), αλλά εκεί ο Ερυθρός μάζεψε την άμυνα του έγινε πιο εύστοχος στην επίθεση και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια όντας πίσω μολις με 3 πόντους(41-38)

Στο τρίτο δεκάλεπτο παρότι πολύ νωρίς σε αυτό η Maccabi προηγήθηκε με 13 πόντους (52-39) ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την δική του αντεπίθεση μείωσε στους 4 (52-48) και έκλεισε την περίοδο στο -1(56-55).

Το τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με την Maccabi να είναι πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και εν τέλει κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 41-38, 56-55, 81-76

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ