O Μarius Grigonis θα είναι αναμφίβολα ένα από τα καυτά ονόματα του καλοκαιριού, καθώς αποτελεί έναν από τους καλύτερους σουτέρ της Euroleague που σε συνδυασμό με το μέγεθός του που τον καθιστά ελκυστική περίπτωση. Ο Λιθουανός σουτέρ θα αποχωρήσει από την CSKA Moscow το καλοκαίρι, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάσταση που επικρατεί, ενώ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος βρίσκεται εκτός ομάδας.

Έτσι πολλοί σύλλογοι που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα τσεκάρουν την περίπτωσή του με μία από αυτές τις ομάδες να είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει από το εξωτερικό. Βέβαια το ενδιαφέρον τους το έχουν εκφράσει κι άλλες ομάδες όπως η Zalgiris, η Valencia κι η Maccabi Tel Aviv. Η τελευταία μάλιστα φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο της απόκτησής του, καθότι του έχει κάνει μια πολύ συμφέρουσα οικονομικά πρόταση και σε περίπτωση που τον πείσει θα κάνει μία σημαντική μεταγραφική κίνηση, έτσι ώστε να έχει καλύτερη πορεία την νέα σεζόν.

Θυμίζουμε ότι ο 28χρονος άσος πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ καλή σεζόν στην Euroleague, άσχετα αν τα νούμερά του ήταν λίγο χαμηλότερα από ότι τις προηγούμενες σεζόν. Συγκεκριμένα φέτος μέτρησε 8,5 πόντους με το εξαιρετικό 43,1% στα τρίποντα, την στιγμή που μοίραζε και 1,9 ασίστ.