Νέο κομμάτι στον άτυπο “πόλεμο” μεταξύ των CSKA Moscow και EuroLeague έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (5/8), με την ρωσική ομάδα να καταφεύγει στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου, προκειμένου να κρίνει ως άκυρη την απόφαση της κορυφαίας λίγκας της Γηραιάς Ηπείρου να την πετάξει έξω από τη διοργάνωση της νέας σεζόν. 

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Μόσχας, ο Αντρέι Βατούτιν, χαρακτήρισε ως αβάσιμη νομικά την απόφαση της EuroLeague, ενώ ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφέρει τα πολλά οικονομικής φύσης προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η CSKA αν υπερισχύσει τελικά η EuroLeague. 

Θυμίζουμε πως η εν λόγω κίνηση από πλευράς EuroLeague είχε λάβει χώρα λίγο καιρό μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, η οποία και ρημαζει ακόμα και μετά από τόσους μήνες την Ευρώπη. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς νομική βάση. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την υποθετική συμμετοχή στην επόμενη σεζόν και γιατί η απόφαση του δικαστηρίου θα πάρει λίγο χρόνο. Είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε μια νομική αξιολόγηση, όποια κι αν είναι αυτή. 

Η Euroleague είναι ένα εμπορικό τουρνουά. Το γεγονός ότι δεν είμαστε σε αυτό μας στερεί ένα σημαντικό μέρος των εσόδων μας. Μάλιστα, στερούμαστε τη δυνατότητα να εισπράξουμε έσοδα από μια επιχείρηση στη δημιουργία και διαχείριση της οποίας συμμετείχαμε άμεσα».