Παρά τη βεβαίωση από πλευράς Pablo Laso πως μπορεί να παρουσιαστεί κανονικά στον πάγκο της και τη νέα σεζόν, η αρχική απόφαση της Real Madrid αναφορικά με το κοινό της μέλλον με τον Βάσκο τεχνικό είχε ήδη παρθεί -με τη Βασίλισσα να ανακοινώνει την απόκτηση του Chus Mateo για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Mateo ήταν ο μέχρι πρότινος βοηθός του Laso στον πάγκο των Μαδριλένων τα τελευταία 8 χρόνια και πλέον θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το πολύ δύσκολο έργο της διατήρησης των πρωτευουσιάνων στην κορυφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Real Madrid C.F. ανακοινώνει ότι ο Τσους Ματέο θα είναι προπονητής της πρώτης ομάδας μπάσκετ για τις επόμενες δύο σεζόν, έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Ο Τσους Ματέο έχει συνδεθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης ως προπονητής της ακαδημίας ή ως βοηθός προπονητή από το 1990 έως το 2004 και, από το 2014 έως σήμερα, ως βοηθός προπονητή του Πάμπλο Λάσο.

Ομοίως, η Real Madrid C. F. και ο Pablo Laso αποφάσισαν με κοινή συμφωνία να τερματίσουν τη σχέση τους ως προπονητής της πρώτης ομάδας μπάσκετ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη και τη στοργή της στον Πάμπλο Λάσο που οδήγησε την ομάδα μας σε ένα από τα πιο επιτυχημένα στάδια της ιστορίας μας.

Τις 11 σεζόν που ήταν επικεφαλής της πρώτης μας ομάδας μπάσκετ, ο Πάμπλο Λάσο έχει κατακτήσει 22 τίτλους: 2 Κύπελλα Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 6 Λιγκ, 6 Κόπας ντελ Ρέι και 7 Σούπερ Καπ.

Με αυτό το ρεκόρ, ο Πάμπλο Λάσο γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου μας και πιο αγαπητός σε όλη τη Ρεάλ Μαδρίτης, με αυτούς τους 22 τίτλους να ισοδυναμούν με το ρεκόρ του Λόλο Σάιντζ και έχοντας μπροστά μόνο τον Πέδρο Φεράντιζ, με 27 τίτλους.

Ο Πάμπλο Λάσο ολοκλήρωσε τον καιρό του στη Ρεάλ Μαδρίτης ως ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια (860) και τις περισσότερες νίκες (659).

Η Ρεάλ Μαδρίτης εύχεται σε αυτόν και σε όλη την οικογένειά του ό,τι καλύτερο σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής του. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι του».