Η Τουρκική Γαλατάσαράι (7-16) υποδέχτηκε την βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης (18-5) στο Αμπντί Ιπεκτσί Αρένα. Η “Γαλατά” αγωνίζεται μόνο για το γόητρο αφού δεν κυνηγά κάτι ουσιαστικό στο θεσμό της Ευρωλίγκας, βρισκόμενη στην 15η θέση. Αντιθέτως η Ρεάλ ήθελε την νίκη, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή που θα της δώσει και την επιλογή να σκεφτεί…ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στους 8. Δεν τα κατάφερε όμως πέφτοντας θύμα έκπληξης στην Τουρκία. Μεγάλο δώρο η αποψινή νίκη της Γαλατά, για τον Ολυμπιακό.

Το φίλμ του αγώνα:

Ξεκίνημα με τρίποντο από τον Κοξάλ κανόντας το 3-0 για την Γαλατά. Ακολούθησαν αρκετές άστοχες προσπάθειες και για τις δύο ομάδες με την Ρεάλ να παίρνει σκορ μετά από δύο λεπτα από τους Γιουλ και Ματσιούλις παίρνοντας κεφάλι στο σκορ (3-4). Ο Κοξάλ ευστόχησε σε 2ο σερί τρίποντο κάνοντας το 6-4 με τον Ντρέιπερ να απαντά με την σειρά του για το 6-7. Η Γαλατά μην μπορώντας να πάρει λύσεις από κοντά συνέχισε τα τρίποντα. Ο Γιουλ άρχισε να ζεστάινεται φτάνοντας τους 5 πόντους με τρίποντο (6-10). Η Ρεάλ παρόλα αυτά δεν μπορούσε να ξεφύγει, με την Γαλατά να συνεχίσει τα τρίποντα και να περνάει μπροστά στο σκορ με 21-14. Ο Ντόντιτς μείωσε σε 21-17 απαντώντας στον καταιγισμό της Γαλατά. Σκορ περιόδου 25-20 με τον Μίτσοβ να σκοράρει στην ληξη.

Ο Αγιόν στις αρχές της 2η περιόδου έδωσε λύσεις στην ρακέτα με ένα γρήγορο 4-0 υπέρ της Ρεάλ, που δεν κράτησε για πολύ. Ο Γκιουλέρ ευστόχησε ξανά σε τρίποντο κρατώντας σταθερά την διαφορά στο +6. Η διαφορά μειώθηκε από ένα επιμέρους 5-0 της Ρεάλ (Ντοντσιτς 2π.-Ρούντι 3π.) ξαναβάζοντας “φωτιά” στο ματς. Ο Κάρολ με δύο τρίποντα κατάφερε να κρατήσει την Ρεάλ στο ματς, αφού όμως είχαν προηγηθεί τα εύστοχα τρίποντα του Όστιν Ντέι. Ακολούθησε υψηλό τέμπο και γρήγορες επιθέσεις, με τις άμυνες των δύο ομάδων να μην αντιδρούν και το σκορ να φτάνει σε υψηλά επίπεδα. Οι Ντίμπλερ και Γιούλ βρήκαν τα “φονικά” τους σουτ φτάνοντας τους 8 πόντους έκαστως, με το σκορ ημιχρόνου να κλείνει 49-46 με την Γαλατά να σκοράρει ξανά στην λήξη με τον Τάιους. 

Από εκεί που σταμάτησε συνέχισε η Γαλατά, που με τρίποντο του Μίτσοφ (10π.) αύξησε την διαφορά στο +6. Οι Ντέιβ Όστιν (3/4 3π.) με τρίποντο και Πλάις με δίποντο κοντά στο καλάθι έφτασαν την διαφορά στο +9, αμφισβητώντας στα ίσια την πρωτιά της βασίλισσας. Ασταθής ο Γιούλ σε αυτό το διάστημα με κρίσιμα λάθη και επιπόλαιες αποφάσεις. Με τον Πλάις να σκοράρει ξανά η Γαλατά έπιασε διψήφια διαφορά (+11 59-48). Τάιμ-αουτ από τον Λάσο που προσπάθησε να ηρεμήσει την ομάδα και να πάρει σκορ από τον Γιουλ. Δεν τα κατάφερε…με τον Όστιν Ντέιβ να συνεχίζει τον “χαβά” του ευστοχόντας στο 4ο προσωπικό του τρίποντο χτίχοντας μια διαφορά 15 πόντων υπερ της Γαλατά.(68-53) Κάκιστη άμυνα από το σύνολο του Λάσο που κατάφερε να μειώσε την διαφορά χάρις σε ένα γρήγορο 5-0, με σουτάκι του Ρούντι και τρίποντο του Ντόντσιτς λίγο πριν την λήξη της περιόδου(73-60).

Με πολύ γρήγορο ρυθμό συνοδευόμενο από πολλά εύστοχα σουτ ξεκίνησε η 4η περίοδος. Ράντολφ και Ρούντι έριξαν την διαφορά κάτω από τους 10 με ένα επιμέρους 9-0 (80-76) κάνοντας τον Άταμαν να ζητήσει εσπευμένα ταιμ-αουτ. 16 πόντους σε 4 λεπτά δέχθηκε η Γαλατά, χάνοντας το μομέντουμ που έχτιζε σε όλο το παιχνίδι. Στο πρόσωπο του Ντόντσιτς, βρήκε ο Λάσο τον οργανωτή που έψαχνε μοιράζοντας 8 ασσίστ. Ο Ράντολφ (16π.) έδειχνε ασταμάτητος με τον Κάρολ να ευστοχεί σε τρίποντο και να δίνει προβάδισμα 4 πόντων στην βασίλισσα. Παρόλα αυτά ο “καυτός” Ντίμπλερ μίλησε ξανά (5/5 3π.) από την γραμμή των 6.75 Κρίσιμα λάθη από τον Ράντολφ ένα λεπτό πριν την λήξη, με την Γαλατά στην δική της κατοχή να ευστοχεί και να παίρνει ξανά το προβάδισμα με 85-84. Καθοριστικές βολές στο τέλος από τον Όστιν που έκανε το 87-84 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Μοιραίοι για την “βασίλισσα” οι Γιούλ και Ράντολφ, με τον δεύτερο να σκοράρει ακαταπαυστά αλλά να υποκύπτει σε κρίσιμα λάθη στο τέλος.

 

 

Δεκάλεπτα: 25-20, 24-26, 24-14, 14-24

Γαλατάσαράι (Άταμαν): Μίτσοφ 12π.(2), Τάιους 10π., Αράρ 4π., Πλάις 8π., Ντέιβ 20π.(4), Γκιουλέρ 6π.(1), Ντίμπλερ 17π.(5), Κοξάλ 10π.(2)

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 16π.(2), Ντρέιπερ 6π.(2), Ρούντι 8π.(2), Ντόντσιτς 13π.(3), Ματσιούλις 2π., Αγιόν 10π., Κάρολ 11π.(3), Χάντερ 8π.,Γιουλ 10π.(2)