Τη νίκη, που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση αλλά και στην δεύτερη θέση θέλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται αύριο (22/3) την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα “καίγεται” για τη νίκη αφενός μεν για να μην μπει σε μεγάλους… μπελάδες, αφετέρου δε για να παραμείνει κοντά στο στόχο του, που είναι το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Ο όμιλος είναι πολύ περίεργος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, κι αν οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να αποφύγουν τα κομπιουτεράκια και τις ισοβαθμίες τις τελευταίες δύο αγωνιστικές πρέπει να κερδίσουν τον αγώνα μπροστά στο κοινό τους.

Οι φιλοξενούμενοι έρχονται στην Ελλάδα για να παίξουν τον δικό τους τελικό, έχοντας ένα σερί 4 αγώνων χωρίς ήττα. Έχουν κερδίσει κατά σειρά τις Σιένα, Φενέρμπαχτσε, Κάχα Λαμποράλ και Χίμκι, μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Η ομάδα του Μπλατ ισοβαθμεί, πλέον, με τις Χίμκι και Κάχα λαμποράλ (με ρεκόρ 6-5,) έναν μόλις βαθμό πίσω από τους Ολυμπιακό και Σιένα, που είναι στην δεύτερη θέση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια εύκολο έργο αναμένεται να έχουν οι Σιένα και Χίμκι κόντρα στις δύο τούρκικες ομάδες του ομίλου. Η μεν Σιένα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μπεσίκτας, η δε Χίμκι φιλοξενεί στη Ρωσία την Φενέρμπαχτσε.

Χίμκι (6-5) – Φενέρμπαχτσε (2-9) (17:30)

Τη νίκη, που θα την φέρει, αρχικά, ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση, θέλει η Χίμκι. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν την πολυτέλεια έτσι όπως είναι ο όμιλος να κοιτάξουν πιο πάνω αυτή τη στιγμή. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν εύκολα από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ κι αυτό τους έχει φέρει αρκετή πίεση και άγχος καθώς ισοβαθμούν πλέον 3 ομάδες στην 4η θέση του ομίλου. Μαθηματικά πάντως μπορούν να κατακτήσουν ακόμα και τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα είναι καταστροφικό για την ομάδα του Κουρτινάιτις.

Αδιάφορη σε ακόμα ένα παιχνίδι είναι η Φενέρμπαχτσε, η οποία πλέον έχει επικεντρωθεί στα παιχνίδια του τούρκικου πρωταθλήματος. Οι άνθρωποι του συλλόγου δηλώνουν ότι δεν θα παρατήσουν καμία αναμέτρηση στην Ευρωλίγκα, παίζοντας για την τιμή και την ιστορία τους. Πάντως, η ομάδα του Ερτογκάν δεν εμφανίζεται ικανή αγωνιστικά για κάτι καλύτερο από αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα, έχοντας χάσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της με διψήφια διαφορά πόντων. Η μία από τις δύο νίκες που έχει πετύχει στο Top-16 είναι απέναντι στην αυριανή της αντίπαλο.

Μπεσίκτας (0-11) – Σιένα (7-4) (20:00)

Οι γηπεδούχοι εμφανίζονται βελτιωμένοι στα τελευταία παιχνίδια, όχι όμως κι ικανοί να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο Top-16, απέναντι στη Σιένα, που καίγεται για βαθμούς. Αποτελούν μακράν τη χειρότερη ομάδα όχι μόνο του ομίλου αλλά γενικότερα του Τop-16 τη φετινή χρονιά. Όπως κι η Φενέρ, έτσι κι η Μπεσίκτας, έχει επικεντρωθεί στους αγώνες πρωταθλήματος και το πώς θα καταφέρει να πλασαριστεί σε μία καλύτερη θέση για τα πλέι οφ (είναι 6η). Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε πολύ εύκολα μέσα στην Βαρκελώνη.

Η Σιένα γνωρίζει ότι η δεύτερη θέση του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης εξαρτάται από τα δικά της χέρια. Την περασμένη αγωνιστική μπορεί να ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ολυμπιακό και να έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει την δεύτερη θέση, κράτησε όμως τη διαφορά και εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο. Έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα τις τελευταίες δύο αγωνιστικές κόντρα σε Μπαρτσελόνα εντός και Κάχα Λαμποράλ εκτός. Πριν από τους δύο “τελικούς” όμως, πρέπει να κερδίσει την Μπεσίκτας, τον ευκολότερο από τους τρεις αγώνες που της απομένουν μέχρι το φινάλε της δεύτερης φάσης.