Στο τελευταίο κι αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της Ευρωλίγκα, η Μπέσικτας κέρδισε εντός έδρας τη Φενέρμπαχτσε, που αγωνίστηκε χωρίς τους Ονάν και Μπατίστ, με 80-73. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ΜακΚάλεμπ, που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά, ανέτρεψαν τη διαφορά των 13 πόντων, που έχαναν στο πρώτο ημίχρονο, και πήραν τη νίκη γοήτρου στο τούρκικο ντέρμπι.

Κορυφαίοι για  τη Μπεσίκτας οι Γιούιγκ, που έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια του στη διοργάνωση και Μαρκοτα. Αυτή ήταν η 2η νίκη των γηπεδούχων σε 14 αγώνες στο Top-16 της Ευρωλίγκας, όσες έχει και η Φενέρμπαχτσε. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κάλυψαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (6 πόντοι) παίρνοντας αυτοί την προτελευταία θέση.

Η θέληση των δύο ομάδων να αποφύγουν την τελευταία θέση στη βαθμολογία φάνηκε από το γεγονός ότι οι δύο προπονητές πήραν αρκετά τάιμ άουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο νικητής του αγώνα ήταν  ήδη γνωστός. Πλέον, αμφότερες οι ομάδες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο τούρκικο πρωτάθλημα, που είναι και ο βασικός τους στόχος.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μπο ΜακΚάλεμπ ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι παίρνοντας την πρωτοπορία στο σκορ (9-4), προβάδισμα το οποίο δεν άφησαν σε καμία στιγμή. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Φενέρ να προηγείται με 10 πόντους (27-17).

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον ΜακΚάλεμπ να μην αγωνίζεται καθόλου λόγω τραυματισμού αλλά τη Φενέρ να έχει πλέον λύσεις επιθετικά με τους Κάραμαν και Πεκέρ, οι οποίοι πέτυχαν αμφότεροι από 8 πόντους. Καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος από τους Βίντμαρ (6π, 3ας, 2κλ) και Κρίστοφερ (8π) για τη Μπεσίκτας, η οποία ήταν πολύ κακή αμυντικά. Το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 13 πόντους (46-33).

Η Μπέσικτας έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους μετά από αρκετή ώρα με καλάθι του Βίντμαρ κι έχοντας βελτιώσει αισθητά την άμυνά της. Το σερί των γηπεδούχων μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, αφού πλησίασαν και στους πέντε πόντους (57-52) 4 λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Σαβάς, ο οποίος ήταν πολύ καλός,  ήταν αυτός, που διέκοψε το σερί της Μπεσίκτας με δύο εύστοχες βολές.

Η Φενέρ στο δεύτερο μέρος έδειχνε επηρεασμένη και μπλοκαρισμένη από την απουσία του ηγέτη της στην περιφέρεια, με την Μπεσίκτας να μειώνει ακόμα περισσότερο (59-57) κάνοντας ξανά ντέρμπι το παιχνίδι. Μάλιστα, ο Μαρκοτα, με καλάθι ισοφάρισε σε 59-59, 30 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της περιόδου, σκορ με το οποίο τελείωσε και το δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν αρκετούς παίκτες, που τραβούσαν στο σκοράρισμα, με τους Μίναρντ και Μαρκοτα να έχουν αναλάβει τις περισσότερες επιθέσεις, ενώ κι οι Οζέρ και Ατσίκ ανέβασαν την απόδοσή τους. Από την άλλη η Φενέρμπαχτσε είχε σε κακή μέρα τον Μπογκντάνοβιτς , αλλά πήρε κάποιες βοήθειες από τον Τρίπκοβιτς (3/4τρ).

Ο Γιούιγκ με τρίποντο έδωσε αέρα 4 πόντων (68-64) για τη Μπεσίκτας, με το μομέντουμ του αγώνα να έχει αλλάξει για τα καλά πλευρά, αναγκάζοντας τον Ερτογκάν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Μπογκντάνοβιτς, που «ξύπνησε» στην τελευταία περίοδο (8π), με το δεύτερο τρίποντό του μείωσε σε 72-70 τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι όμως ήταν καλύτεροι και πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά φτάνοντας σε μία νίκη γοήτρου, αποφεύγοντας και την τελευταία θέση στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 33-46, 59-59, 80-73.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Κουντέρ): Γκιουλέρ, Ατσίκ 9 (1), Βίντμαρ 10, Μάρκοτα 16 (1), Κρίστοφερ 12 (2), Μινάρντ 13 (2), Οζέρ 7 (2), Τσετίν, Ναλγκά, Γιούιγκ 17 (2), .
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΟΥΛΚΕΡ (Ερντογκάν): ΜακΚάλεμπ 9 (1), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 12 (4), Πεκέρ 9, Σαβάς 14, Κάραμαν 10 (1), Πρέλτζιτς 3, Μπογκντάνοβιτς 8 (2).