Στο παιχνίδι των «απγοητευμένων» για το δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκα, η Λιμόζ πήρε το «διπλό» με 77-69 επί της Αρμάνι Μιλάνο και έκλεισε με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της για την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η συνέχεια αμφότερων των ομάδων θα τις βρει στο Last-32 του Eurocup, με τους γάλλους να βρίσκονται στον όμιλο του ΠΑΟΚ και την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα σε εκείνον του Άρη.

Σε τρομερή βραδιά βρέθηκε ο Νομπέλ Μπουνγκού-Κολό που τελείωσε με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και τρεις ασίστ, με τον Φρεζούς Ζερμπό να είναι «οδοστρωτήρας» στη ρακέτα και να σημειώνει 16 πόντους με 8 ριμπάουντ. 15 πόντους πέτυχε ο Μίλαν Μάτσβαν για τους ηττημένους, ενώ 14 πρόσθεσε μαζί με 7 ριμπάουντ ο Κρούνοσλαβ Σίμον.

Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο και η πρώτη που βρήκε ρυθμό ήταν η Λιμόζ που είχε ως οδηγό τον Μπουνγκού-Κολό και άξιο συμπαραστάτη του τον Ντάνιελς για να προηγηθεί με 19-23. Ζερμπό, Βέστερμαν και Σάφαρτζικ μπήκαν στην «εξίσωση» και εδραίωσαν την κυριαρχία των γάλλων, για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους απέναντι σε παρωδικά «ξεσπάσματα» των Μάτσβαν και Σίμον και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 41-48.

Η κατάσταση θα ήταν ακόμη καλύτερη για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς συνεχίζοντας να έχουν σε εξαιρετική βραδιά τον Μπουνγκού-Κολό και με τον Ντιαβαρά να προσθέτει «βάθος» στις λύσεις τους, κατάφεραν να φέρουν την απόσταση σε διψήφιο νούμερο στα μέσα της τρίτης περιόδου (46-56). Αυτή θα διατηρείτο μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, όταν και ο Τσερέλα με καλάθι του διαμόρφωσε το 62-71. Οι ιταλοί προσπάθησαν, έτσι, να ξεκινήσουν αντεπίθεση, χωρίς αντίκρυσμα ωστόσο αφού οι αντίπαλοί τους είχαν θέσει «γερές» βάσεις για ένα όμορφο φινάλε.

Δεκάλεπτα: 19-23, 41-48, 54-66, 69-77

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 9, Λαφαγιέτ 6 (2), Τσερέλα 10, Μάτσβαν 15, Μάγκρο, Τσιντσαρίνι 4, Τζένκινς 4, Μπάρατς 7, Σίμον 14 (2)

Λιμόζ (Ερβέ): Σάφαρτζικ 9 (3), Βοϊτσιεκόφσκι, Ντάνιελς 7 (1), Γκέιτενς, Βέστερμαν 9 (1), Πέιν 6 (1), Καμαρά 2, Μπουνγκού-Κολό 21 (4), Ντιαβαρά 7 (1), Ζερμπό 16

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.