Στην πόλη όπου κατέκτησε την Ευρωλίγκα πριν από μερικούς μήνες, καλείται  αύριο (29/3) ο Ολυμπιακός να βρει εκείνα τα στοιχεία, που θα τον κάνουν να… θυμίσει κάτι από την περσινή ομάδα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τους Πρίντεζη και Πάουελ κανονικά στη σύνθεσή της, θέλει να επανέρθει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις απέναντι στην αδιάφορη Φενέρμπαχτσε. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια απώλειας κι άλλων βαθμών, αφού ο όμιλος είναι τόσο περίεργος που οι πρωταθλητές Ευρώπης μπορούν να τερματίσουν στη βαθμολογία από τη 2η θέση μέχρι την… 6η!

Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια για να περάσουν σίγουρα στην επόμενη φάση και να μην μπλέξουν με τις ισοβαθμίες και τα κομπιουτεράκια.  Αυτή τη στιγμή 4 ομάδες στον όμιλο ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 7-5, ενώ μία μόλις νίκη πίσω τους βρίσκεται η Κάχα Λαμποράλ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Χίμκι αντιμετωπίζει στην Κάχα Λαμποράλ στη Ρωσία, η Άλμπα Βερολίνου, στο αδιάφορο παιχνίδι τoυ ομίλου, υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας κι η Σιένα παίζει στην Ιταλία με την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τους Μάικλ και Ναβάρο.

Χίμκι (7-5) – Κάχα Λαμποράλ (6-6) (17:30)

Μεγάλο παιχνίδι στη Ρωσία με την Χίμκι να υποδέχεται την Κάχα Λαμποράλ, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι γνωρίζουν ότι με νίκη αφήνουν εκτός την αντίπαλό τους, καθώς η Κάχα αν ηττηθεί μένει οριστικά έξω από τα προημιτελικά.  Ο προπονητής της ρώσικης ομάδας, Ρίμας Κουρτινάιτις, θέλει να δει τους παίκτες του να εκμεταλλεύονται για ακόμα μία φορά την πολύ δυνατή έδρα τους, ώστε να πάνε την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα να τα παίξουν όλα για όλα με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, η Κάχα Λαμποράλ δεν έχει χάσει ακόμα τις ελπίδες της για πρόκριση, αν και εξαρτάται πλέον από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων κι όχι από τα δικά της. Ακόμα και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να πάρει, κόντρα σε Χίμκι και Σιένα εντός την τελευταία αγωνιστική, δεν είναι σίγουρο ότι θα προκριθεί. Σε περίπτωση που πηγαίνει καλά το παιχνίδι, ο Τάμπακ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ότι οι παίκτες του πρέπει να κυνηγήσουν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (83-71).

Άλμπα Βερολίνου (2-10) – Ζαλγκίρις Κάουνας (5-7) (19:00)

Αδιάφορο παιχνίδι βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, αφού αμφότερες έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι μεν γηπεδούχοι προέρχονται από την κατάκτηση του Φάιναλ Φορ του κυπέλλου Γερμανίας, το οποίο φιλοξένησαν στην έδρα τους, οι δε φιλοξενούμενοι το Σαββατοκύριακο, που πέρασε εξασφάλισαν την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τον τελικό των πλέι οφ της VTB λίγκας.

Κι οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για το γόητρο και την ιστορία τους. Το απέδειξαν και την προηγούμενη αγωνιστική, που αν κι αδιάφορες πέτυχαν μεγάλες νίκες. Η Άλμπα κέρδισε στο γερμανικό ντέρμπι την Μπάμπεργκ εκτός έδρας, ενώ η Ζαλγκίρις επικράτησε εύκολα στη Λιθουανία της πρώτης Εφές Αναντόλου.

Σιένα (7-5) – Μπαρτσελόνα (11-1) (21:45)

Η Σιένα υποδέχεται την φορμαρισμένη αλλά και με σημαντικές απουσίες Μπαρτσελόνα με μοναδικό στόχο τη νίκη καθώς πλέον δεν κινδυνεύει μόνο η δεύτερη θέση αλλά ακόμα κι η πρόκριση. Η ιταλική ομάδα προέρχεται από σερί αποτυχιών κι αυτό την έχει βάλει σε αρκετούς μπελάδες. Έχει χάσει την ενέργεια που είχε στα πρώτα παιχνίδια, εμφανίζεται αρκετά κουρασμένη και νευρική ενώ ίσως έχει κι απουσίες στον αυριανό αγώνα, αφού Τζάνινγκ και Χάκετ δεν προπονήθηκαν σήμερα κι είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα πρώτη και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Τσάβι Πασκουάλ άφησε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην Ισπανία ώστε να ξεκουραστεί και να είναι 100% έτοιμος στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας του. Σημαντική απώλεια κι ισχυρό σοκ για τους Καταλανούς η απουσία του Πιτ Μάικλ, ο οποίος θα χάσει ολόκληρη τη χρονιά λόγω προβλήματος υγείας (πνευμονική θρομβοεμβολή).