Αποφασισμένοι για νίκη δηλώνουν οι άνθρωποι της Χίμκι για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουν καλά ότι σε περίπτωση που κερδίσουν αφήνουν τoυς πρωταθλητές Ευρώπης δύο βαθμούς πίσω και συνεχίζουν το κυνήγι της δεύτερης θέσης, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Από την άλλη σε περίπτωση που χάσουν, και μάλιστα εντός έδρας, η ελληνική ομάδα τους πιάνει στην βαθμολογία έχοντας και το παιχνίδι του δεύτερου γύρου την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά. Άπαντες στο στρατόπεδο των Ρώσων γνωρίζουν την κρισιμότητα της αναμέτρησης και δηλώνουν έτοιμοι να κρατήσουν αήττητη την έδρα τους. Αναλυτικά οι δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ευρωλίγκας:

“Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατάφερε να κρατήσει όλους τους απαραίτητους παίκτες από την περασμένη σεζόν. Σίγουρα, ο Βασίλης Σπανούλης είναι η κεντρική φιγούρα της ομάδας τους. Ένας πολύ γρήγορος παίκτης που του αρέσει να παίζει το πικ εν ρολ. Ο Πρίντεζης είναι πολύ καλός, επίσης. Ο αντίπαλός μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτή την στιγμή αν κι έχει μία εντός έδρας ήττα από την Σιένα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Θα προσπαθήσουν να μας κερδίσουν στην έδρα μας, όπως έκαναν και με την Ζαλγκίρις στην πρώτη φάση της ευρωλίγκας. Επομένως, γι αυτούς δεν έχει σημασία αν παίζουν στο σπίτι τους ή εκτός έδρας. Σκοπός μας είναι να περιορίσουμε τον Σπανούλη γιατί ο Ολυμπιακός χωρίς αυτόν είναι άλλη ομάδα. Αν θέλουμε να προκριθούμε στα προημιτελικά θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στο σπίτι μας, όπως έχουμε σχεδιάσει. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό” αναφέρει ο προπονητής της Χίμκι Ρίμας Κουρτινάιτις.

“Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης. Πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε καθώς αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, όπου και είμαστε αήττητοι μέχρι τώρα. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και σε περίπτωση νίκης θα βελτιώσουμε πολύ την θέση μας στην βαθμολογία. Θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι πολύ χρήσιμος παίκτης γι αυτούς. Θα φανεί στο παιχνίδι ποιος είναι καλύτερος” δήλωσε ο γκαρντ της Χίμκι Βιτάλι Φριτζόν.