Την επιθυμία να παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα επόμενα χρόνια, χωρίς βέβαια να αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο NBA  εξέφρασε με δηλώσεις του ο Νάντο Ντε Κολό.

Ο Νάντο Ντε Κολό διάγει μία ακόμα εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Γάλλο γκαρντ να έχει 20.2 πόντους κατά μ.ο. στην Ευρωλίγκα και 3.6 ασίστ. Ο ίδιος μίλησε για τον τρόπο διεξαγωγής φέτος, τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και την ατμόσφαιρα στα γήπεδα σχολιάζοντας και τα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά:

«Η Euroleague άλλαξε τρόπο διεξαγωγής φέτος. Σου αρέσει η νέα μορφή και τι διαφορές έχει με το παρελθόν;

Νομίζω πως είναι καλύτερο το φορμάτ, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και από την στιγμή που είναι μόλις 16 οι ομάδες, φροντίζουν να έχουν στο ρόστερ τους τους καλύτερους παίκτες. Είναι ωραίο να παίζεις 1-2 δύσκολους αγώνες την βδομάδα και πιστεύω πως η Euroleague μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο τα επόμενα χρόνια.

Έχεις παίξει τόσο σε τελικό του ΝΒΑ όσο και της Euroleague. Πώς αισθάνθηκες και ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο, όσον αφορά και την ατμόσφαιρα;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να πω ότι πάντα υπάρχει χαρά όταν αγωνίζεσαι σε τελικό. Δεν γίνεται σύγκριση των δύο όμως, γιατί ο τελικός στην Euroleague είναι ένα ματς, όπου όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν. Στο ΝΒΑ είναι διαφορετικά, καθώς μπορεί να φτάσεις ακόμα και στα 7 παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη, τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας. Πρόκειται για διαφορετικού τύπου τελικούς. Η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ ή αυτή που παίζει καλύτερα νικάει, ενώ στην Euroleague είναι δύσκολο να πεις ποιος θα νικήσει.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι οπαδοί που έχεις συναντήσει στην καριέρα σου; Σε σχέση με την Ευρώπη, πως ζουν τα παιχνίδια οι Αμερικάνοι;

Οι οπαδοί στην Ευρώπη είναι καλύτεροι, σε σχέση με την Αμερική, όπου συχνά φωνάζουν το όνομα ενός ή δύο παικτών.  Υποστηρίζουν περισσότερο τους παίκτες. Στην Ευρώπη φωνάζουν για την ομάδα. Ήταν απίστευτα όταν πήγαμε στο Βελιγράδι. Πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο πριν την έναρξη του αγώνα! Ακόμα και στην Τουρκία έχουν φανατικούς οπαδούς που υποστηρίζουν την ομάδα τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, αν και λιγότερο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Η περσινή σεζόν ήταν τέλεια για σενα (Euroleague, MVP, βραβείο Αλφόνσο Φορντ). Ήταν η καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου;

Ναι, νομίζω πως ήταν! Πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε βάλει για την χρονιά, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να επιστρέψεις στο ΝΒΑ ή θέλεις να περάσεις το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας στην Ευρώπη;

Δεν ξέρω. Είμαι πολύ χαρούμενος στην ΤΣΣΚΑ και αυτό είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή. Τη διετή θητεία μου στο ΝΒΑ δεν είχα την ευκαιρία να δείξω όσα μπορώ να κάνω και αυτό έχει συμβεί σε πολλούς παίκτες. Όταν γύρισα στην Ευρώπη και την ΤΣΣΚΑ, πήρα ευκαιρίες και έχω περισσότερες ευθύνες, πράγμα που μου αρέσει. Παίζω καλά και είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Προτιμώ να μείνω συγκεντρωμένος στην ΤΣΣΚΑ. Το κεφάλαιο ΝΒΑ δεν έχει κλείσει, αλλά δεν είναι προτεραιότητά μου τώρα.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για αυτή τη σεζόν;

Οι ίδιες με πέρυσι. Έχουμε κάνει πολύ καλή χρονιά, παρόλο που περάσαμε μια δύσκολη περίοδο πριν μερικές εβδομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για τα playoffs, ώστε να βρεθούμε στο Final Four. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε και την Euroleague και την VTB League