Ο Μάλκολμ Ντιλέινι σε δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος τόσο για το αποτέλεσμα και την νίκη της ομάδας του, όσο και για τον συμπαίκτη του Ντοντέι Ντρέιπερ ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Τέλος αναφέρθηκε και στην “κόντρα” του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά:

“Πήραμε μία σπουδαία νίκη και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Ξεκινήσαμε πολύ καλά απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα αλλά κατάφεραν να επιστρέψουν για να διεκδικήσουν τη νίκη. Είχαμε απουσίες, αγωνιστήκαμε με 8 παίκτες και για αυτό τον λόγο έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο όλοι μας. Επικρατήσαμε και αυτό δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις τον Παναθηναϊκό τρεις φορές και εμείς το κάναμε.

Προσωπικά στην αρχή έχασα κάποια σουτ που συνήθως τα πετυχαίνω. Πάσαρα τη μπάλα διότι δεν ήθελα να εκβιάσω προσπάθειες. Δεν πιέζω το παιχνίδι, περιμένω το παιχνίδι να έρθει σε εμένα. Πέτυχα ένα τρίποντο και κατάφερα να βρω ρυθμό.”, ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικάνου γκαρντ, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον MVP Ντρέιπερ.

“Είχε κάποιους τραυματισμούς και είμαι πολύ χαρούμενος που τον βλέπω να παίζει έτσι. Του δώσαμε κάποιες τελικές πάσες και πέτυχε κάποια μεγάλα σουτ και από μόνος του. Είναι φίλος μου, είμαστε από την ίδια πόλη και με χαροποιεί να παίζουμε έτσι. Είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί”

Σε ερώτηση για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την “κόντρα” που φάνηκε να έχουν: “Προσπάθησε να με επηρεάσει αλλά δεν τα κατάφερε. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και όταν άρχισε να μου μιλάει έβαλα κάποια καλάθια. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών και προσωπικά μου αρέσει αρκετά να παίζω απέναντι σε τέτοιους παίκτες. Αρκετές ομάδες θα προσπαθήσουν να με επηρεάσουν πνευματικά αλλά δεν τα καταφέρουν.”