Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε το πολυπόθητο «μπρέικ», «νεκρώνοντας» το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με το 92-80 επί της Μπαρτσελόνα στην παράταση, κι έστειλε τη σειρά πίσω στο Κράσνονταρ, αφού ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας. Σε ένα ματς που κρεμόταν από μια «κλωστή» σε όλη του τη διάρκεια, ο Άντονι Ράντολφ ήταν εκείνος που θα έκρινε την τελική του έκβαση, γινόμενος από μοιραίος στην κανονική διάρκεια… ωραίος στην παράταση και επικρατώντας του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος προσπάθησε μάταια να κρατήσει μόνος του τους Καταλανούς, τόσο στο φινάλε του 40λεπτου όσο και στο έξτρα πεντάλεπτο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, είχε 28 πόντους με 11/17 και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του (είχε 10 από τους 16 πόντους της «Λόκο» στην παράταση), κερδίζοντας και 7 ριμπάουντ, ενώ «αθόρυβη» μεν, σπουδαία δε δουλειά, έκανε ο Βίκτορ Κλαβέρ με double double 17 πόντων και 10 ριμπάουντ. Οι δυο τους μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον που πέτυχε 14 πόντους, έκαναν μεγάλη «ζημιά» με τη στόχευση του Τόμιτς, με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να τους αξιοποιεί απόλυτα, προσθέτοντας δίπλα στους 15 του πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Οι 19 πόντοι με 4 ασίστ του αρχηγού των «Μπλαουγκράνα» δεν αρκούσαν, όπως και 18 πόντοι του Άντε Τόμιτς. Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν θετικός, με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Το φιλμ

Μετά από μια πρώτη ανταλλαγή τριπόντων, η δράση του Ντιλέινι έδωσε προβάδισμα σε «διπλό» σκορ για την ομάδα του, η οποία θα εδραιωνόταν σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο στη θέση του «οδηγού» (4-8 στο 4′). Η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να «ταΐσει» τον Τόμιτς, αλλά αντίστοιχα ο Μπαρτζώκας επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τα αργά του πόδια, με αποτέλεσμα οι Κλαβέρ και Ράντολφ να κάνουν μεγάλη «ζημιά» (12-18 στο 7′). Το δεύτερο φάουλ του Ντιλέινι και μερικές πρωτοβουλίες του Σατοράνσκι, έκλεισαν την «ψαλίδα» στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-21).

Δύο τρίποντα των Ντόελμαν και Αμπρίνες, θα έφεραν τους «Μπλαουγκράνα» για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με διαφορά τεσσάρων πόντων, αλλά πολύ γρήγορα αυτή η απόσταση θα καλυπτόταν. Η Λοκομοτίβ, έτρεξε αυτή την φορά και με τον Σίνγκλετον να μπαίνει επίσης ορεξάτος στο παρκέ, πήρε εκ νέου τα ηνία (27-32 στο 15′). Παρότι δεν κατάφερε να επιβάλει αυτό το ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να επιστρέφει εις διπλούν, χάρη κυρίως στις προσπάθειες των Ντόελμαν και Ναβάρο, ο Ντρέιπερ και ο Κλαβέρ κράτησαν το «τιμόνι» στα χέρια της, με τον τελευταίο να σκοράρει καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή για το 35-40 του ημιχρόνου.

Οι τέσσερις γρήγοροι πόντοι του Τόμιτς στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, δε θα είχαν ιδιαίτερο αντίκρυσμα, αφού ο Μπαρτζώκας επέμενε να τον «χτυπά» με τις συνεργασίες Ντιλέινι-Ράντολφ, με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά για πρώτη φορά στους επτά πόντους για τη «Λόκο» (40-47 στο 23′). Ο Τόμιτς είχε χάσει την υπομονή του και αυτό φαινόταν στα κάκιστα τελειώματα εξ επαφής, αλλά… ανέλαβαν ο Ναβάρο με τον Αμπρίνες. Ένα σερί 9-0, το οποίο έφερε τη «σφραγίδα» των δύο παικτών της Μπαρτσελόνα και με τον Σάμιουελς να εκτελεί ιδανικά χρέη… τερματοφύλακα, θα ανέτρεπε την εις βάρος της κατάσταση και θα την έφερνε μπροστά στο σκορ, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο (54-51).

Ο αγώνας… Μπάρτσα εναντίον Κλαβέρ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αρχικά έβγαλε νικητές του γηπεδούχους με διαφορά τεσσάρων πόντων στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου (60-56). Όταν, όμως, ο Ντιλέινι μπήκε στην «εξίσωση» μαζί με τον Σίνγκλετον, ένα σερί 0-9 από την πλευρά της ρωσικής ομάδας, θα της έδινε ξανά το προβάδισμα στου δρόμου τα μισά (60-65). Οι πέντε απανωτοί πόντοι του Περπέρογλου δε θα άλλαζαν το ποιος θα κρατούσε τα «γκέμια», καθώς είτε με παλικαρίσιες όπως του Τζάνινγκ, είτε με τη μαχητικότητα του Ράντολφ στο ριμπάουντ, τιμωρώντας εκ νέου τον Τόμιτς, η «Λόκο» πήρε τον πρώτο λόγο, δύο λεπτά πριν το φινάλε (65-71). Ο Πασκουάλ αποφάσισε την τροφοδότηση του Τόμιτς, η οποία εκτός από απόσταση τριπόντου, επέφερε άλλα δύο φάουλ του Ντιλέινι, με 90″ ακόμη στο ρολόι (70-73).

Μετά από αλλεπάλληλες χαμένες επιθέσεις, ο Τόμιτς υποχρεώθηκε να πάει ξανά στη γραμμή των βολών, κερδίζοντας το πέμπτο φάουλ του Σίνγκλετον, μετά από άστοχο τρίποντο του Περπέρογλου. Στα 15.3″, ήταν ψύχραιμος και ο Τζάνινγκ τον «μιμήθηκε» ένα δευτερόλεπτο αργότερα (72-75). 2/2 βολές είχε και ο Ναβάρο, αλλά αυτός που δε θα άντεχε σε αυτή τη «ρουλέτα», ήταν ο Ράντολφ που ευστόχησε κατά το ήμισυ στα 12″. Ο ίδιος παίκτης κλήθηκε να μαρκάρει τον Ναβάρο, αλλά ο αρχηγός της «Μπάρτσα» τον κέρδισε στα πόδια και ισοφάρισε 76-76 με fade away καλάθι. Ο Ντιλέινι αστόχησε στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, με 2.9″ στη διάθεση της ομάδας του και το ματς πήγε στην παράταση.

Το πρώτο καλάθι του έξτρα πενταλέπτου, ήρθε μετά από ένα λεπτό από τον Ράντολφ, για να ισοφαρίσει ο Ναβάρο με έξοχη προσπάθεια και να επέλθει ένα σερί 0-8 δια χειρός του Αμερικανού φόργουορντ, για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα η «Λόκο» στα 96″ πριν τη λήξη (78-86). Το τάιμ-άουτ του Πασκουάλ δεν είχε αποτέλεσμα, αφού κοντά στα 60″ για την εκπνοή, με νέο του τρίποντο διαμόρφωσε το 78-89. Η ευστοχία από τη γραμμή των βολών, δεν άφησε κανένα περιθώριο και η σειρά οδηγείται στο Κράσνονταρ.

Δεκάλεπτα: 19-21, 35-40, 54-51, 76-76, 80-92 (παρ.)

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 9 (1), Ρίμπας, Αμπρίνες 7 (1), Ναβάρο 19 (2), Σατοράνσκι 10, Σάμιουελς 4, Όλεσον, Αρόγιο, Περπέρογλου 13 (2), Τόμιτς 18

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 15 (2), Σίγκλετον 14 (2), Ράντολφ 28 (4), Ντρέιπερ 4, Κλαβέρ 17 (1), Μπίκοφ 2, Τζάνινγκ 10 (2), Ζουμπκόφ 2, Μπρόκχοφ

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.