Με τέσσερα παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Όπως είναι φυσιολογικό, η μονομαχία της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κόντρες τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ζαλγκίρις Κάουνας όσο και αυτή της Σιένα με τη Χίμκι. Τέλος, εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Αναντολού Εφές, που υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου.

Αναντολού Εφές (1-1) – Άλμπα Βερολίνου (0-2) (20:00)

Το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της Αναντολού Εφές είναι αρκετά πιο εύκολο σε σχέση με το προηγούμενο (κόντρα στον Παναθηναϊκό). Η ομάδα του Οκτάι Μαχμουτί υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου, που θα ταξιδέψει στην Τουρκία κυνηγώντας την έκπληξη. Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως οι πιθανότητες πρόκρισής τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα είναι μηδαμινές (έως ανύπαρκτες), αλλά αυτό τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους, αφού έχοντας άγνοια κινδύνου μπορούν να κάνουν “ζημιές” και να δημιουργήσουν προβλήματα σε ομάδες όπως η Αναντολού Εφές.

Ρεάλ Μαδρίτης (2-0) – Ζαλγκίρις Κάουνας (1-1) (21:45)

Έχοντας περάσει με επιτυχία τη διπλή αποστολή στη Γερμανία, η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι στο Top 16 κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Μαδριλένοι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αφού βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά η ομάδα του Χοάν Πλάθα δεν αποτελεί εύκολη λεία. Ο Ισπανός τεχνικός επιστρέφει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ κυνηγώντας το “διπλό” που θα δώσει στην ομάδα του την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα για την πρόκρισής στα πλέι οφ.

Σιένα (2-0) – Χίμκι (2-0) (21:45)

Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις, μέχρις στιγμής, στο Top 16 κοντράρονται με φόντο… την πρώτη θέση του ομίλου τους. Η Σιένα προέρχεται από την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, ενώ η Χίμκι έχει κεκτημένη ταχύτητα από την επιβλητική εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουν να δώσουν συνέχεια στη συλλογή των ροζ φύλλων αγώνα. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως ο νικητής διατηρείται σε θέση ισχύος για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

Μπαρτσελόνα (1-1) – Ολυμπιακός (1-1) (21:45)

Το ταξίδι των πρωταθλητών Ευρώπης στη Βαρκελώνη κρύβει… παγίδες. Η Μπαρτσελόνα θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών μετά το στραπάτσο της προηγούμενης εβδομάδας αφού, πλέον, δεν έχει περιθώρια για εντός έδρας απώλειες. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυνηγά το “διπλό” που θα της δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το μέλλον γνωρίζοντας πως μία εκτός έδρας νίκη επί της “Μπάρτσα” αλλάζει άρδην τα δεδομένα του ομίλου.