Το καλοκαίρι παραμένει «καυτό» για την Ευρωλίγκα, η οποία συνεχίζει τα ετήσια workshops που πραγματοποιούνται στο Ινστιτούτο της, στη Βαρκελώνη. Χθες (28/6), σειρά πήραν οι προπονητές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, για να συζητήσουν το πού βαδίζει η διοργάνωση, καθώς και τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει πιο ελκυστικοί για τους φιλάθλους της.

Στη σύσκεψη αυτή, ασφαλώς υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση, καθώς τόσο ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Ιτούδης όσο και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ήταν παρόντες σε αυτή τη συνάντηση, όπως και ο πολυνίκης του θεσμού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μαζί με αυτούς, στη Βαρκελώνη ήταν και οι Ντέιβιντ Μπλατ (Νταρουσάφακα), Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Ζαλγκίρις) και Αντρέα Τρινκιέρι (Μπάμπεργκ), Βέλιμιρ Περάσοβιτς (Αναντολού Εφές), Ντέγιαν Ράντονιτς (Ερυθρός Αστέρας), Πάμπλο Λάσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Εβγκένι Πασούτιν (Ούνικς Καζάν) και Γιασμίν Ρέπεσα (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο).

coach-workshops-2

«Το θέμα, είναι να κατανοήσουμε προς ποιες κατευθύνσεις μπορούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της διοργάνωσης, προκειμένου να την κάνουμε αλματώδη από σταθερή, χάρη στην ευκαιρία που έχουμε, χάρη στη συνεργασία μας με την IMG», σχολίασε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξέφραζε την πεποίθησή του για μία εξαιρετική Ευρωλίγκα. «Τώρα πια, απλώς όλοι μας θα μπούμε στην ίδια ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε πως βλέπει ξεκάθαρα την πρόοδο που παρατηρείται στην Ευρωλίγκα. «Νομίζω πως, όπως εξήγησε και ο κύριος Μπερτομέου, η IMG σκοπεύει να μεγαλώσει το μπάσκετ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Περισσότεροι φίλαθλοι, περισσότερα εισιτήρια, περισσότερους ανθρώπους να εμπλέκονται και να ενδιαφέρονται γι’ αυτό το συναρπαστικό άθλημα».