Για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, μίλησαν οι Τζέιμς Γκιστ και Κιθ Λάνγκφορντ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στάθηκαν στις δυσκολίες του αγώνα καθώς και στον τρόπο παιχνιδιού της Μακάμπι, ενώ τόνισαν πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιβάλει από νωρίς το ρυθμό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζέιμς Γκιστ:

Για την πρεμιέρα: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη τη διοργάνωση. Πρέπει να αποδείξουμε ότι θα έχουμε τη νούμερο ένα άμυνα στη διοργάνωση. Από εκεί να κάνουμε καλές επιλογές στην επίθεση και να ξεκινήσουμε με νίκη. Η Μακάμπι έχει ποιότητα και έχει βελτιωθεί αρκετά την εφετινή σεζόν. Το στυλ της Μακάμπι είναι κλασσικό. Θέλουν πάντα να τρέξουν και να ανοίξουν τον αιφνιδιασμό. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει το δικό του στυλ και θα πρέπει να το επιβάλει. Θα πρέπει να τους κόψουμε τον ρυθμό και το επιθετικό ριμπάουντ. Αν τα κάνουμε αυτά, θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού: «Ως τώρα όλα καλά. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και κάποιες επιστροφές. Πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Δεν πρέπει να είμαστε από τώρα στο 100% της ετοιμότητας, αλλά θα πρέπει να ανεβαίνουμε σταδιακά και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κιθ Λάνγκφορτν:

Για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας: «Δεν έχω ιδιαίτερο άγχος, θα έχω λίγη νευρικότητα μπαίνοντας στο αγώνα. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Euroleague, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αλλά δεν έχω άγχος. Η Μακάμπι έχει αθλητικότητα και στους ψηλούς. Είναι ικανότατοι στο επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να τους περιορίσουμε για να αφαιρέσουμε ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της αντιπάλου μας. Αν το κάνουμε, θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη. Το ζήτημα είναι ποιος θα τρέξει πιο έξυπνα στο συγκεκριμένο ματς. Αυτός θα πάρει και τη νίκη».