Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ:

«Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μια υψηλού επιπέδου ομάδα, που έχει σίγουρα την ικανότητα να παίξει και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχει μεγέθη, αθλητικότητα, ποιότητα, εμπειρία. Πρέπει να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όσα έχουμε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

-Για τον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στην Ισπανία: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό πρώτον και δεύτερον αυτός ο αγώνας ήταν πριν μερικούς μήνες. Δεν περιμένετε να είναι το ίδιο παιχνίδι φυσικά. Είχαμε παίξει πολύ καλά τότε, αλλά αυτό δεν εγγυάται τίποτα για αύριο. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ με την ίδια θέληση, ένταση και επιθυμία και να δώσουμε ότι έχουμε».

-Για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου: «Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Είναι μια κατάσταση που την κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Δεν έπαιξε με την Κύμη και θα δούμε πως θα πάει σήμερα και αύριο το πρωί και θα αποφασίσουμε. Αν δεν είναι έτοιμος, θα καλύψει άλλος παίκτης το κενό του».

-Για την στήριξη του κόσμου στο παιχνίδι: «Πάντα χαίρομαι να βλέπω τον κόσμο μας να έρχεται στο γήπεδο και όταν ο κόσμος ενθουσιάζεται, ανεβάζει την ομάδα και μας βοηθάει. Μπορώ να σκεφτώ περισσότερους από έναν αγώνες, που ήταν υπεύθυνοι, που μας έσπρωξαν στη νίκη, το εκτιμούμε και ελπίζω να το δω και αύριο».

-Για τα επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα και τι ρόλο θα παίξουν στην αναμέτρηση: «Είναι ένα στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι ομάδα που έχει μέγεθος και αθλητικότητα σε πολλές θέσεις. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας στο μποξ άουτ και να κυνηγήσουμε τα ριμπάουντ, γιατί είναι κάτι θα μας βοηθήσει να κάνουμε επιθετικά το παιχνίδι που θέλουμε».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πρίντεζης:

«Είναι σημαντικό παιχνίδι έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή με την Ευρωλίγκα, όπου έχουμε διανύσει τα 2/3 της κανονικής περιόδου. Δεν κρίνεται τίποτα από αυτό το ματς, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε. Εννοείται πως θέλουμε τη νίκη καθώς θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε την 5η θέση ή να πάμε ψηλότερα. Το παρελθόν όμως μας έχει διδάξει ότι όσες φορές κοιτάξαμε παραπάνω προσγειωθήκαμε ανώμαλα».

-Για το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα παίζει καλύτερα, έχουν ρυθμό και είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Ο Ερτέλ είναι ο κινητήριος μοχλός τους, ο Τόμιτς και ο Χάνκα αλλά και άλλοι είναι παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Δεν μπορείς λοιπόν να εστιάσεις σε έναν μόνο παίκτη».

-Για το «κλειδί» της νίκης: «Η νίκη θα εξαρτηθεί από τον έλεγχο του ρυθμού, τα ριμπάουντ, τις καλές άμυνες αλλά και τα λιγότερα λάθη. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το ματς».

-Για το αν τα ριμπάουντ θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του ματς: «Πάντα τα ριμπάουντ είναι σημαντικά. Το επιθετικό ριμπάουντ σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις τις επιθέσεις και το αμυντικό ριμπάουντ σου δίνει την ευκαιρία να πας στον αιφνιδιασμό. Και τα δύο σου δίνουν την ευκαιρία να έχεις τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σκληροί, να προστατεύσουμε την έδρα μας και να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει».

-Για τα «κλειδιά» της νίκης: «Είναι ομάδα που πηγαίνει στα ριμπάουντ, πολεμάει σε κάθε φάση, έχει παίκτες με ταλέντο. Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα, να κοιτάξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα».

-Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου: «Η Μπαρτσελόνα δεν είχε δείξει τι μπορεί να κάνει και το τάιμινγκ είναι τελείως διαφορετικό, με τις δύο ομάδες όμως να παλεύουν για τους ίδιους στόχους».

-Για την τέταρτη θέση, όπου βρίσκεται η Εφές και η οποία δίνει πλεονέκτημα έδρας: «Δεν κοιτάμε ούτε την Έφες, ούτε πιο μπροστά από ότι πρέπει. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε στον επόμενο αγώνα. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι κλειδί, έναν τελικό και πρέπει να είμαστε όλοι 100% έτοιμοι».

-Για το αν το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο: «Αισθάνομαι καλά, κάθε ευκαιρία είναι καλοδεχούμενη. Θέλω να βοηθάω σε κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό που μετράει για όλους μας είναι να νικά η ομάδα στο τέλος».