Οι προπονητές των ομάδων του final four της Ευρωλίγκα και οι Ντε Κολό,Μπουρούσης,Ντιλέινι και Βέσελι έκαναν δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα βραβεία της φετινής σεζόν.

Ιτούδης: «Τόσο η κανονική περίοδος όσο και το Top 16 ήταν δύσκολο. Το παρελθόν πάει, πέρασε. Ο ημιτελικός είναι μπροστά μας. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Έχουμε αυτοποεποίθηση την οποία χτίζαμε καθημερινά. Όλοι όμως έχουν αυτοπεποίθηση. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον τίτλο.»

«Είδα τον Ζέλικο μετά από καιρό. Εχω ειδική σχέση με αυτόν, είναι ο μεγάλος μου αδερφός. Μου έδωσε ευκαιρίες. Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό»

«Ξέρω πως είναι δύσκολο να παίζεις ημιτελικό με ομάδες από την ίδια χώρα. Στη Ρωσία δεν έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει με τις δύο ελληνικές ομάδες. Θα κυνηγήσουμε και οι δύο το όνειρό μας» 
 
«Ειναι σπουδαίο για το ρωσικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στο Βερολίνο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Η Λοκομοτίβ είναι ομάδα που πασάρει γρήγορα τη μπάλα και δημιουργούν προβλήματα με τους ψηλούς του οι οποίοι παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι. Εχει καλη χημεία η Λοκομοτίβ» 
 
«Ο Φρίλαντ λείπει, αλλά είμαστε ομάδα πο εκ των έσω καλυψαμε την απουσία του. Κάποτε είπα στον Κάιλ… αν μου ζητήσεις την καρδιά μου, θα στη δώσω. Δίνεις τα πάντα. Όλοι οι παίκτες δίνουν τα πάντα και αυτό δείχνει τη θέληση τους να πετύχουν».
 
Ομπράντοβιτς: «Πολλές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Το πρόβλημα μου είναι μόνο ο ημιτελικός. Έχουν τρία εξαιερικά point guard, Ανταμς, τζέιμς και… Μπουρούσης. Πρέπει να τους σταματήσουμε.

Όλοι εδώ έχουμε τον ίδιο στόχο και την ίδια θέληση να τον υλοποιήσουμε. Η εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας αλλά από μόνος του δε φτάνει.» 

 

 
Ντε Κολό: «Έχουμε τον καλυτερο αμυντικό και στην επίθεση παίζουμε ομαδικά αφού όλοι οι παίκτες διαθε΄τουν ικανότητες. Μόνο η επίθεση δε θα μας δώσει το τρόπαιο».

 
 
Μπαρτζώκας: «Ο Ζέλικο πριν λίγο με ρώτησε αν η ΤΣΣΚΑ έχει τον καλύτερο αμυντικό, τον πρώτο σκόρερ τον MVP, τι κάνουμε εμείς εδώ. Εμείς έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Για να πάρεις το τρόπαιο όμως πρέπει να είμαστε παντού καλοί.»
 «Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις ομάδα από την ίδια χώρα ειδικά στην Ελλάδα όπου υπάρχει πίεση. Δε γνωρίζω ρωσικά για να γνωρίζω τι γράφουν στη Ρωσία».

 
 
Ντιλέινι: «Μακάρι να ακολουθήσω όλα όσα έκανε ο Ράις. Δε μας π΄σιετυαν πολλοί κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι. Δεν είμαστε φαβορί και μου αρέσει που δεν πιστεύουν σε εμάς. Μου δίνει κίνητρο επιπλέον».

 
 
Βέσελι: «Στα 2 προηγούμενα Final 4 έχασα τον ημιτελικό και αυτό θέλω να αλλάξει. Πρέπει αν μείνουμε συγκεντρωμένοι.Εϊμαι καλά στην υγεία κι έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου. Θα είναι υπέροχο με τους οπαδούς μας δίπλα μας.» 
 
Περάσοβιτς: «Δε μας περίμεναν πολλοί να είμαστε εδώ, κάναμε εκληκτική χρονιά και έχουμε το όνειρο ακόμη μροστά μας. Μας μένει ένα βήμα ακόμη»
 
Μπουρούσης:  «Ο προπονητής μου με πιέζει να γίνω καλύτερος. Είμαι μεγάλος σε ηλικία αλλά με σπρώχνει όπως και όλη την ομάδα. Εϊμαι χαρούμενος για την ομάδα και για την πόλη της Βιτόρια.

Δεν έχω σκεφτεί τον τελίκό, αλλά μόνο πως θα φτάσω στον ημιτελικό»

«Θα ξαναπάρω την τελευταία προσπάθεια. Δε θα πασάρω όπως στο Βερολίνο το 2009».