Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας από την Μπάμπεργκ, ο χάρτης της Ευρωλίγκα της σεζόν 2016/17 έχει ολοκληρωθεί.

Ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή στην διοργάνωση της επόμενης χρονιάς είχαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας , Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα, Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις Κάουνας, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτές οι 11 ομάδες έχουν εγγυημένο συμβόλαιο «Τύπου Α΄» με την Ευρωλίγκα. 

Οι 5 ακόμα ομάδες που θα δώσουν το παρών στην νέα Ευρωλίγκα είναι η Νταρουσάφακα με wild card, η Γαλατασαράι που είναι κάτοχος του Eurocup, η Μπάμπεργκ που είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας, ο Ερυθρός Αστέρας λόγω της κατάκτησης της Αδριατικής Λίγκα και η Ούνιξ Καζάν ως φιναλίστ της VTB League.


Να θυμίσουμε ότι από του χρόνου ο τρόπος διεξαγωγής της Ευρωλίγκα αλλάζει αφού στην πρώτη φάση θα έχουμε έναν όμιλο με όλες τις ομάδες και η κάθε ομάδα θα δώσει 30 αγώνες. Μετά οι 8 καλύτερες προκρίνονται στα playoffs και οι 4 ομάδες που θα επικρατήσουν θα συμμετάσχουν στο final four.