Οι δύο σπουδαίοι προπονητές σχολίασαν στην επίσημη σελίδα της Euroleague τον αποψινό τελικό της Εφές με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού υπογράμμισε πως το παιχνίδι θα είναι κλειστό και πως θα κριθεί στις αμυντικές επιλογές των δύο ομάδων, ενώ χαρακτήρισε την περιφέρεια της Εφές ως την καλύτερη της Ευρώπης.

Από την άλλη μεριά ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως η αντιμετώπιση των παικτών της ΤΣΣΚΑ στους Μίτσιτς και Λάρκιν θα είναι καταλυτική για την έκβαση του τελικού. Παράλληλα, εμφανίστηκε περίεργος να δει την αμυντική προσέγγιση της Εφές πάνω στους Χϊγκινς, Ντε Κολό και Ροντρίνγκεθ. Παράλληλα, τόνισε πως θα είναι ένα παιχνίδι με ωραίο θέαμα το σημερινό. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των δύο προπονητών:

Ντούσαν Ίβκοβιτς:

“Όπως πάντα έτσι και τώρα αυτό που λένε είναι πως κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες να νικήσει στο φάιναλ φορ, αλλά τακτικά γίνονται μερικές εκπλήξεις στα ημιτελικά. Η ΤΣΣΚΑ χρησιμοποίησε την εμπειρία της στα τελευταία λεπτά για να νικήσει τη Ρεάλ, η οποία έλεγχε ολοκληρωτικά το παιχνίδι μέχρι τότε. Από την άλλη μεριά, η Φενέρμπαχτσε είχε πολλούς τραυματισμούς. Είναι μία έμπειρη ομάδα με πολλές συμμετοχές σε φάιναλ φορ και τίτλους, αλλά η Εφές δίκαια νίκησε και ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα. Παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, περισσότερο από κάθε άλλον”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Εάν το ερώτημα είναι ποιος θα νικήσει στον τελικό, τότε έχουμε να κάνουμε με δύο πολύ διαφορετικές ομάδες. Η Εφές βρίσκεται για πρώτη φορά στον τελικό του φάιναλ φορ και είναι γενικά στο φάιναλ φορ μετά από πολλά πολλά χρόνια. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πιο έμπειρη ομάδα, έκανε μερικές καλές αλλαγές στο ρόστερ της και οι παίκτες της παίζουν καλά μαζί. Η Εφές έχει το καλύτερο σύνολο στα guards, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το σύγχρονο μπάσκετ. Νομίζω πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ πολύ κλειστό παιχνίδι μεταξύ δύο εντελώς διαφορετικών ομάδων. Δεν μπορώ παρ’ όλα αυτά να πω ποιος είναι το φαβορί. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι όπου η αμυντική φιλοσοφία τις ΤΣΣΚΑ και οι αλλαγές με τον Κάιλ Χάινς θα κάνουν τη διαφορά. Οι σταρ της ομάδας έμοιαζαν να είναι κουρασμένοι, αλλά είδατε τι έγινε στον ημιτελικό. Όλα έδειχναν πως η Ρεάλ είχε τον αποκλειστικό έλεγχο της αναμέτρησης και όταν έδωσε στην ΤΣΣΚΑ την ευκαιρία, πήρε το παιχνίδι”.

Τσάβι Πασκουάλ:

“Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε προγνωστικά γι’ αυτό το ματς. Είπα πριν από το Final 4 ότι η Εφές έχει έρθει πλησιάζοντας στο 100% του επιπέδου της. Την ίδια ώρα, μετά και τη νίκη της στον ημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο να παίρνει αποφάσεις. Και το γεγονός αυτό θα της δώσει τη δυνατότητα να παίξει πολύ καλά στον τελικό» σχολίασε αρχικά ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Θα πρέπει να δούμε την στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να σταματήσει τη δημιουργία των Μίτσιτς και Λάρκιν, αλλά και να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες συνθήκες που θα συναντήσει στο ματς. Να βρει λύσεις για το πλάνο της Εφές. Οι δύο ομάδες μοιάζουν αρκετά όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι και ειδικά στο πικ εν ρολ. Επίσης θα πρέπει να δούμε τις αμυντικές απαντήσεις της Εφές στους Ροντρίγκεθ, Ντε Κολό και Χίγκινς. Θα είναι ένα ελκυστικό ματς και διασκεδαστικό παιχνίδι. Αν και τελικός, περιμένω ένα ισορροπημένο ματς και με υψηλό σκορ”.