Η ανάρρωση των Paul, Rubbit και το θέμα του ΒAN προκαλεί πονοκεφάλους στον Ολυμπιακό, ενόψει του αγώνα (27/2) με την Maccabi στο Τελ Αβίβ στην 26η Αγωνιστική της Euroelague.

Οι Paul και Rubit είχαν χτυπηθεί από ίωση, μπήκαν στο νοσοκομείο και έχασαν το ματς με τη Villeurbanne. Οι δυο Αμερικανοί αναρρώνουν ακόμα. Το θέμα είναι, όμως, αν θα είναι έτοιμοι ως την Τρίτη (25/2). Η ομάδα θα αναχωρήσει εκείνη την μέρα για το Ισραήλ για το παιχνίδι με την Maccabi.

Αν οι δυο παίκτες δεν είναι έτοιμοι 100% και δεν έχουν ανακτήσει τελείως τις δυνάμεις τους, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν τους πάρει στην αποστολή.

Από την άλλη είναι και το θέμα των νέων ξένων. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τους McKissic και Buycks, αλλά οι δυο Αμερικανοί δεν μπορούν να παίξουν λόγω του ΒΑΝ της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι το δίκιο είναι με το μέρος του και η διοργανώτρια αρχή θα κάνει άρση της απαγόρευσης μεταγραφών, οπότε οι McKissic και Buycks θα δηλωθούν  στην διοργάνωση και θα αποκτήσουν το δικαίωμα να παίξουν.

Το ερώτημα είναι όμως, πότε θα γίνει αυτό. Αν δεν γίνει λίγο πριν το ματς με τους Ισραηλινούς, ο Ολυμπιακός θα παίξει πάλι χωρίς αυτούς.

Μέσα σε όλα, οι Σπανούλης, Rochestie, Χαραλαμπόπουλος είναι νοκ άουτ λόγω τραυματισμών. Οι δυο Ελληνες παίκτες χάνουν την σεζόν κάθώς έκαναν επεμβάσεις, ενώ   ο Αμερικανός θέλει ακόμα κάποιες μέρες μέχρι να ξεπεράσει 100% την θλάση που είχε υποστεί.

Από την άλλη, είναι και ο Milutinov, που έχει υποστεί διάστρεμμα και κανείς δεν ξέρει ακόμα αν θα γίνει το θαύμα και θα παίξει στο Τελ Αβίβ (φαίνεται πολύ δύσκολο).

Αν λοιπόν, οι Paul, Rubbit δεν προλάβουν το  ματς του Ισραήλ, δεν γίνει άρση του ΒΑΝ και μείνει «εκτός» και ο Milutinov, τότε η ομάδα θα παίξει και πάλι μισή απέναντι στην Maccabi.

Έτσι ο Μπαρτζώκας θα έχει στην διάθεσή του, μόνο τους Baldwin, Κόνιαρη, Παπανικολάου, Vezenkov, Πρίντεζη, Ellis, τον νεαρό Νικολαΐδη και η αποστολή θα συμπληρωθεί με τον  Pokusevski και κάποιους από τους τραυματίες (π.χ. Rochestie, ή τον Milutinov), προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος μηδενισμού.