Το πρώτο βήμα έγινε…
Απομένουν δύο ακόμη νίκες για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το Λονδίνο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με αντίπαλο την Εφές επικράτησε έστω και δύσκολα με 67-62. Ο Γιώργος Πρίντεζης (26 πόντους)… ντύθηκε Παπανικολάου και οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στην επικράτηση απέναντι στους Τούρκους, που πραγματοποίησαν καλό παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν επιτυχημένα στην επίθεση, καθώς πέρα από το πρώτο καλάθι που πέτυχαν, κατάφεραν στα δύο πρώτα λεπτά να σταματήσουν τους “ερυθρόλευκους“. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πάντως αντέδρασαν και κατάφεραν να ανατρέψουν γρήγορα την εις βάρος τους κατάσταση, βρίκοντας τον δρόμο προς το καλάθι.

Ο Βούγιασιτς δεν μπόρεσε να κάνει πολλά με την είσοδό του στο παρκέ και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 17-15.
 
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έσφιξαν την άμυνά τους με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και σε περίπου 5 λεπτά αγώνα δέχτηκαν μόλις 4 πόντους από τους Τούρκους, που άρχισαν να δυσκολεύονται απέναντι στην ελληνική ομάδα. Κάποιες χαμένες επιθέσεις του Πέρο Άντιτς άφησαν τον Ολυμπιακό πίσω στο σκοράρισμα, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” κράτησαν το προβάδισμα, με τον Πρίντεζη να βρίσκει λύσεις.

Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε μάλιστα να πάρει μία διαφορά απέναντι στην Εφές (32-23), αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με ένα σερί 9-1 μείωσαν στον πόντο, 33-32, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του αγώνα.

Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι συνέχισαν με την ίδια φόρα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφεραν να ανατρέχουν την κατάσταση και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Η άμυνα της Εφές, έγινε ιδιαίτερα σκληρή, ενώ και ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους και λύσεις, κάτι που συνέχισε να κάνει ο Πρίντεζης, ο οποίος κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ.

Περίπου ένα λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Κάιλ Χάινς πήγε τη διαφορά στους 4 πόντους (48-44) υπέρ των γηπεδούχων που έκλεισαν και την περίοδο επίσης στο +4 (50-46), ύστερα από καλάθι του Βούγιασιτς στην εκπνοή.

Η άμυνα ζώνης που έπαιξε η Εφές στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, μπέρδεψε τους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι ήταν πολύ άστοχοι από τη γραμμή των 6μ75. Ο Γιώργος Πρίντεζης πάτησε και πάλι παρκέ όμως και έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι λύσεις στην επίθεση. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν πραγματικά ασταμάτητος στην επίθεση, αλλά δεν είχε καμία βοήθεια από τους συμπαίκτες του και αυτό έκανε τα πράγματα δύσκολα.

Οι Τούρκοι δεν… παραδόθηκαν παρά τη διαφορά 6 πόντων του Ολυμπιακού, που κρατούσε το προβάδισμα με… νύχια και με δόντια και στο τέλος ανέβασε και τη διαφορά, παίρνοντας τη νίκη με 67-62.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-32, 50-46, 67-62.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 7 (1), Άντιτς, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26 (4), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 3 (1).
ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 4, Ερντέν 9, Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17, Σαβάνοβιτς 6, Λούκας 10 (1), Μπάρατς 6.