Στην κούραση από τα συνεχή ταξίδια και την μεγάλη βελτίωση της Εφές Αναντόλου στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης στάθηκε κυρίως ο προπονητής της Άλμπα Βερολίνου, Σάσα Ομπράντοβιτς, στις καθιερωμένες δηλώσεις στο επίσημο site της Ευρωλίγκας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση του ομίλου έχοντας μία νίκη σε εννέα αγώνες.

”Μετά από δύο βδομάδες με συνεχή ταξίδια, είμαστε εξαντλημένοι, κάτι που φάνηκε και στην απρόσμενη ήττα που κάναμε στο γερμανικό πρωτάθλημα την Κυριακή. Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε στο σπίτι μας, όπου μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να βρούμε ξανά την επιθετικότητά μας. Ίσως το να παίζουμε με έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο σαν την Εφές να είναι ευκολότερο αυτή την στιγμή για μας.

Το γεγονός ότι έχουμε μεγαλύτερο ροτέισον, πλέον, μετά την προσθήκη του Αλί Τραορέ, θα μας βοηθήσει επίσης. Η Εφές παραμένει το φαβορί κι αξίζει τον σεβασμό μας για την βελτίωσή της. Μετά από μία όχι και τόσο καλή πρώτη φάση στην διοργάνωση, είναι τώρα από τα φαβορί στο Top-16 και μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου μας” δήλωσε ο Σάσα Ομπράντοβιτς.

“Το πρώτο μου παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν κακό αλλά στο γερμανικό πρωτάθλημα την Κυριακή δυσκολεύτηκα κόντρα στους πιο κοντούς κι ευκίνητους σέντερ του αντιπάλου. Παίζοντας απέναντι σε ψηλούς σέντερ, όπως οι Ερντέν και Μπάρατς θα είναι τελείως διαφορετικά.

Νομίζω ότι στις μάχες με αυτούς θα είμαι καλύτερος. Είμαι ενθουσιασμένος, που θα παίξω το πρώτο μου παιχνίδι με την Άλμπα στο εκπληκτικό γήπεδό μας κι είμαι χαρούμενος που θα το κάνω στην Ευρωλίγκα” ανέφερε ο Αλί Τραορέ.