Τα Final-4 έχουν γίνει για τον ίδιο… ρουτίνα και τα «δαχτυλίδια» που έχει φορέσει, μοιάζουν να έχουν φτάσει σε αριθμό απλησίαστο για οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο προπονητή. Πόσο μάλλον, αν αυτά γίνουν εννέα, με την ομάδα του να διεκδικεί το τρόπαιο της Ευρωλίγκα στο Βερολίνο.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μία από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες στο φετινό μεγάλο ραντεβού της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2009, προπονώντας τον Παναθηναϊκό. Τώρα θέλει να επαναλάβει την επιτυχία αυτήν, οδηγώντας την Φενέρμπαχτσε και σε προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής μέσω βίντεο, τόσο οι συνοδοιπόροι του όσο και οι αντίπαλοί του, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον «Ζοτς».

Ο ίδιος, είχε δώσει νωρίτερα συνέντευξη στην ιστοσελίδα «vecernji list», στην οποία ανέφερε τα εξής:

Για το αν η ευκαιρία να γίνει η Φενέρμπαχτσε, η πρώτη τουρκική ομάδα που θα κερδίσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκα, δημιουργεί υπέρμετρη πίεση: «Κανείς δεν αντέχει την πίεση όσο εγώ. Μπορώ να ανεχτώ την ήττα και την αποτυχία, όμως δεν ανέχομαι οι παίκτες μου να μην δίνουν το μάξιμουμ στις προπονήσεις».
 
Για τον Δημήτρη Ιτούδη και την παρουσία του στο Final-4 με την ΤΣΣΚΑ: «Τον έχω παντρέψει και του έχω βαφτίσει ένα παιδί. Ο Ιτούδης είναι σαν μικρός αδερφός μου. Η καλή δουλειά που κάνει στη Μόσχα δεν με εκπλήσσει καθώς ήταν έτοιμος από την εποχή που ήταν μαζί μου στον Παναθηναϊκό».
 
Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και το γεγονός πως δεν προτίμησε σε κανένα σημείο της καριέρας του, να μετακομίσει στο ΝΒΑ, σε αντίθεση, επί παραδείγματι, με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα: «Ο Διαμαντίδης είναι μία περίπτωση παίκτη που δεν θέλησε να πάει στο ΝΒΑ και να έχει μικρότερο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε στον Παναθηναϊκό.
 
Αντίθετη περίπτωση είναι ο Μπιέλιτσα, που ήταν MVP, αλλά πήγε στο ΝΒΑ που δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Για μένα δεν είναι σωστό να πηγαίνεις εκεί και να κουνάς απλώς μια πετσέτα. Στην Ευρώπη υπάρχει πίεση γιατί υπάρχουν στόχοι για τίτλους. Σε μία σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα υπάρχει πίεση για αποτελέσματα, ενώ στο ΝΒΑ δεν υπάρχει αυτό. Παίζεις όσο είναι να παίξεις και εισπράττεις αρκετά χρήματα».